Nora-   eReader eBook

Colm Tóibín • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

Nora is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ierland, eind jaren zestig. Nora Webster, niet de makkelijkste vrouw, is pas weduwe geworden. Ze probeert haar leven in het kleinsteedse Enniscorthy opnieuw gestalte te geven. Niet alleen heeft ze in haar eentje de zorg voor haar vier kinderen, ze moet ook weer gaan werken. Tegen de achtergrond van het conservatieve, katholieke Ierland met zijn strenge sociale controle weet ze zich door middel van vriendschappen en muziek toch te ontworstelen aan de benauwenis van haar leven.

Dit boek in de pers

Twaalf jaar werkte de Ier Colm Tóibín aan Nora Webster. Deze roman over zijn moeder is een hoogtepunt in zijn oeuvre. ‘Mijn moeder had alles kunnen zijn wat ze maar wilde.’  
De Standaard  

Tóibín is goed in het koppelen van maatschappelijke onrust aan een persoonlijk verhaal.  
NRC  

Nora is een roman over een personage dat fascineert zonder per se symphatie te wekken. Dat kunnen alleen echt begaafde schrijvers.  
De Volkskrant  

Een schrijver die je ongemerkt diep weet te raken.  
Trouw  

Een buitengewoon boek van een buitengewone schrijver. Tóibíns werk is altijd uitmuntend, maar deze roman is gewoonweg perfect.  
The Guardian  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een aanrader voor wie ons hectische bestaan wil ontvluchten en tot rust wil komen met een boek.

Eens in de zoveel tijd zit er tussen alle goede en minder goede boeken die uitkomen een uitschieter. Nora is zo’n toproman. Komt het door het avontuur? Is het de gelaagdheid die zo aanspreekt? De vurige passie die van elke bladzijde afspat? Of zijn het de diepzinnige overpeinzingen? Nee, niets van dit alles behoort tot de ingrediënten van Nora. En juist dat is, wat mij betreft, de kracht van het boek. Het alledaagse leven van een Ierse weduwe die naar beste vermogen voor haar kinderen zorgt, wordt door auteur Toibin dusdanig beschreven dat je er als het ware vanzelf in meegaat. Geen hoogstandjes, geen drama’s, maar een sober voortkabbelend bestaan waar ik als lezer geleidelijk aan deelgenoot van werd. Het verhaal speelt zich af in een provinciestadje in Ierland in de jaren zestig, waar alles echt nog heel anders was dan nu. Een aanrader voor wie ons hectische bestaan wil ontvluchten en tot rust wil komen met een boek. 

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over weduwes
  • romans over opnieuw beginnen

Details:

Auteur(s)Colm Tóibín
UitgeverijDe Geus
Vertaler(s)Anneke Bok
ISBN9789044534580
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's284
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1306 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten