Not that kind of girl-   eReader eBook

Lena Dunham • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Not that kind of girl is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In dit zeer persoonlijke boek bewijst Lena Dunham, de bedenker, producer en hoofdrolspeler van de HBO-serie Girls, dat ze een van de meest authentieke jonge Amerikaanse auteurs van dit moment is. Dunham beschrijft verliefdheden, eenzaamheid, hoe het is om vijf kilo te zwaar zijn terwijl je alleen maar gezonde dingen eet, vriendschappen met geweldige vrouwen, verbroken relaties met foute vriendjes, ware liefde, en bovenal: hoeveel moed het vergt om te geloven dat jouw verhaal het waard is om te vertellen.

In ‘Ontmaagd mij (Nee, echt, ga je gang)’ doet ze verslag van haar eerste keer, die niet helemaal aan haar verwachtingen voldeed; in ‘Foute jongens’ onderzoekt ze waarom ze zich zo lang aangetrokken heeft gevoeld tot klootzakken; ‘Is dit wel echt?’ is een prachtige bespiegeling op haar obsessie met de dood, en in ‘Ik heb niet met ze geneukt, maar ze schreeuwden tegen me’ verheugt Dunham zich op de nietsontziende en allesonthullende memoires die ze zal schrijven als ze tachtig is en het haar niets meer kan schelen hoe de wereld over haar denkt.

Not That Kind of Girl is een rauwe, ontroerende reeks berichten van het front van de strijd die volwassen worden heet. ‘Ik voorvoel nu al mijn toekomstige schaamte dat ik me verbeeldde je ook maar iets te kunnen bieden,’ schrijft Dunham, ‘maar als ik met dat wat ik heb geleerd één lullig baantje draaglijker kan maken voor jou, of je ervan kan weerhouden het soort seks te hebben waarbij je het gevoel hebt dat je je schoenen moet aanhouden voor het geval je er halverwege de daad vandoor wilt gaan, dan was elke misstap van mij het waard.’


Reviews & recensies

Levenslessen om (vooral niet) op te volgen.

Lena Dunham is de zeer succesvolle bedenker, producer en hoofdrolspeler van de HBO-serie Girls. In dit zeer persoonlijke boek beschrijft ze verliefdheden, eenzaamheid, hoe het is om vijf kilo te zwaar te zijn terwijl je alleen maar gezonde dingen eet, vriendschappen met geweldige vrouwen, verbroken relaties met foute vriendjes, ware liefde en bovenal: hoeveel moed het vergt om te geloven dat jouw verhaal het waard is om te vertellen. Dit boek is niet per se iedereens cup of tea omdat het zeer rauw en gruwelijk openhartig geschreven is. De persoonlijke inkijk in het leven en de denkwijze van Lena Dunham hebben iets extreems en soms zelfs gênants. Maar het doel is niet om te shockeren. De auteur brengt een boodschap aan jonge vrouwen die authentiek en oprecht is. Daarnaast is haar schrijfstijl doorspekt met originaliteit en humor, waardoor ik dit boek met heel erg veel plezier gelezen heb.

Bekijk alle reviews van Marleen Merckx 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over twintigers
  • persoonlijke verhalen die je doen grinniken

Details:

Auteur(s)Lena Dunham
IllustratorJoana Avillez
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
Vertaler(s)Lucie Schaap, Maaike Bijnsdorp
ISBN9789402302707
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's261
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5670 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten