Onbepaald door het lot-   eReader eBook

Imre Kertész • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit uitgave bevat Onbepaald door het lot, Het fiasco en Kaddisj voor een niet geboren kind. Drie onvergetelijke romans van een van de belangrijkste Europese schrijvers van dit moment. Imre Kertész (Boedapest, 1929) schreef na zijn terugkeer uit Auschwitz diverse romans over de Holocaust. Ook in zijn essays, gebundeld in De verbannen taal, staat dit onderwerp centraal. In Hongarije werd Kertész werk om politieke redenen lange tijd geboycot, maar in andere Europese landen is het vertaald en bekroond. In 2002 ontving Imre Kertész de Nobelprijs voor de literatuur. Hij woont afwisselend in Boedapest en Berlijn.

Imre Kertész werd in 1944 op veertienjarige leeftijd naar Auschwitz gedeporteerd. Na de bevrijding keerde hij terug naar Boedapest, waar zijn ervaringen in het vernietigingskamp hem bleven achtervolgen. Kertész weigert zich neer te leggen bij algemeenheden als 'Auschwitz was de hel' of 'Auschwitz is niet te verklaren'. Voor hem is Auschwitz geen blind toeval, geen uitglijder van de geschiedenis of iets wat vergeten moet worden. Het toont juist de ultieme waarheid over de menselijke degradatie die Kertész in zijn werk wil doorgronden. Zijn oeuvre is daarom niet alleen in literair, maar ook in maatschappelijk en historisch opzicht van ongekend groot belang.

Details:

Auteur(s)Imre Kertész
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Henry Kammer
ISBN9789023446026
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's744
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1124 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten