Onderworpen-   eReader eBook

Michel Houellebecq • eBook eci.be lezers

€ 7,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

Onderworpen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een professor aan de Sorbonne, groot kenner van het oeuvre van Joris-Karl Huysmans, ziet zijn land in 2022 aan de vooravond van de presidentsverkiezingen steeds verder polariseren: een burgeroorlog lijkt onvermijdelijk. De traditionele partijen zijn uitgespeeld, de strijd gaat tussen het Front National en de Fraternité musulmane (Moslimbroederschap). Op de valreep doet een van de leiders een politiekemeesterzet. Na de kalme triomf van De kaart en het gebied, waarmee hij de Prix Goncourt won, is Michel Houellebecq helemaal terug als Frankrijks grootste provocateur. Ook zijn bekende thema’s keren terug: liefde, seks, eenzaamheid... Maar voor het eerst eindigt hij met een verrassend majeurakkoord. *In alle opzichten een onvervalste Houellebecq. […] Niemand is in staat zo’n geniepig, tegendraads, ergerlijk, schokkend en tegelijk gevoelig, poëtisch én grappig boek te schrijven. – Dirk Leyman op www.cobra.be *Michel Houellebecq komt terug met een politieke roman over een islamitisch geworden Frankrijk aan het einde van de tweede regeerperiode van François Hollande. Explosief. – Livres Hebdo *Een tamme Houellebecq, zonder islamkritiek? Laat me niet lachen. […] Voorbij de oppervlakte is het boek schokkender en vileiner dan islamkritiek. – Christiaan Weijts in De Groene Amsterdammer

Dit boek in de pers

Een politieke ideeenroman met een wake-up call: wat hebben wij eigenlijk over voor het voortbestaan van onze beschaving en onze democratie?  
NRC  

Tegenvallende roman van Houellebecq dient vooral als discussiestuk  
De Volkskrant  

Voorbij de oppervlakte is het boek schokkender en vileiner dan islam-kritiek.  
De Groene Amsterdammer  

In alle opzichten een onvervalste Houellebecq. […] Niemand is in staat zo'n geniepiig, tegendraads, ergerlijk, schokkend en tegelijk gevoelig, poetisch én grappig boek te schrijven.  
COBRA.NL  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Overtuigende, soms onheilspellende schets van een nieuw Europa

Onderworpen van Frankrijks bekendste schrijver Michel Houellebecq, waar al veel over te doen was nog voor het uitkwam, speelt zich af in de nabije toekomst. De politieke strijd tussen links en rechts is verdampt, de strijd om de macht gaat nu tussen het Front National en de Moslimbroederschap. Een spannend uitgangspunt voor een boek en Houellebecq werkt het idee van een steeds islamitischer wordend Frankrijk, en Europa, heel realistisch uit. Natuurlijk gaat het in "Onderworpen", zoals in eigenlijk alle verhalen van Houellebecq, over de onvermijdelijkheid van het menselijk verval. Niet verrassend misschien, op het einde na, maar wel vlijmscherp. Soms is hij wat breedsprakig, maar dat vergeef je hem als lezer. En de schets van een nieuwe Europese werkelijkheid waarbij westerse normen en waarden worden verruild voor islamitische vond ik overtuigend, soms onheilspellend en verre van oppervlakkig. Zeker vergeleken met de toon van de politieke debatten zoals ze soms in Nederland gevoerd worden.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Islam
  • verhalen over de toekomst

Details:

Auteur(s)Michel Houellebecq
UitgeverijDe Arbeiderspers
Vertaler(s)Martin de Haan
ISBN9789029538862
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's226
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1112 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten