Ons creatieve brein-   eReader eBook

Dick Swaab • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.

Ons creatieve brein is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is niet bijzonder om uniek te zijn, dat zijn we allemaal. In Ons creatieve brein toont Dick Swaab wat ons tot mensen maakt: de interactie van de hersenen met onze omgeving. De omgeving draagt niet alleen bij aan de unieke ontwikkeling van ieder brein, maar ook aan het ontstaan van hersenziekten en aan de genezing hiervan. Muziek en beeldende kunst zijn niet alleen creatieve vormen van communicatie, maar blijken ook van therapeutische waarde te kunnen zijn bij hersenziekten. De manier waarop onze hersenen zich ontwikkelen, beïnvloedt onze beroepskeuze en ons beroep heeft ook een effect op de structuur en functie van onze hersenen. Vele maatschappelijke consequenties van het hersenonderzoek, zoals voor partnerkeuze, filosofie en strafrecht, worden besproken. In Wij zijn ons brein vertelde Dick Swaab hoe de hersenen die we bij onze geboorte meekrijgen ons leven bepalen. In Ons creatieve brein worden vragen besproken als: Hoe wordt ieder brein anders? Wat is creativiteit en hoe kunnen we het stimuleren? Hoe wordt het werk van kunstenaars beïnvloed door hun hersenziekten? Waarom vinden sommige mensen atonale muziek mooi? Hoe kan de omgeving als medicijn werken? Hoe kun je de ziekte van Alzheimer uitstellen? Hoe komen we van het stigma af dat een hersenziekte aankleeft? Dick Swaab bewijst opnieuw zijn ongeëvenaarde talent om moeilijke materie op een toegankelijke, spannende en onderhoudende manier over het voetlicht te brengen. Swaab lezen is als kijken naar een röntgenfoto van je geest. Een onmisbaar boek.

Dit boek in de pers

Swaab maakt vanaf het begin van zijn boek een koppeling met kunst en hij weet dit uitstekend met zijn vakgebied, de neurologie, te verbinden.  
8Weekly  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Fascinerend boek met talloze voorbeelden over de wisselwerking tussen de werking van onze hersens en onze omgeving. Goed leesbaar door beschrijving van vele voorbeelden.

Tja, hoe zit dat nu met ons brein. Is alles al vastgelegd bij de conceptie, of veranderen er nog dingen tijdens ons leven? En waardoor dan? Na het boek ‘Wij zijn ons brein’ uit 2010 komt Dick Swaab met een volgend boek, ‘Ons creatieve brein’. Hierin toont Swaab aan wat ons tot mensen maakt: de interactie van onze hersenen met onze omgeving. Swaab wil in het boek laten zien dat hersenwetenschappers niet alleen maar onder het schedeldak zitten te kijken. Hij bekijkt onze werk- en de culturele omgeving en ziet dat het ons creatieve brein is waarmee we ons beroep verder ontwikkelen. De manier waarop onze hersenen zich ontwikkelen, beïnvloedt onze beroepskeuze en ons beroep heeft op zijn beurt ook een effect op de structuur en functie van onze hersenen. Muziek en beeldende kunst zijn niet alleen creatieve vormen van communicatie, maar blijken ook van therapeutische waarde te kunnen zijn bij hersenziekten. Zonder interactie met de omgeving kan een brein zich niet ontwikkelen, en niet functioneren, is Swaabs opvatting. En in zijn boek geeft hij talloze voorbeelden van situaties die deze stelling met bewijs ondersteunen. Fascinerend leesvoer.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Dick Swaab
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045030586
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's448
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte26126 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten