Ons stipje op de waereldkaart-   eReader eBook

Piet de Rooy • eBook

€ 20,99

Direct downloaden

Gratis verzending

Ons stipje op de waereldkaart is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het verhaal wil dat Nederland langs lijnen van geleidelijkheid en in vreedzaamheid tot stand is gekomen. Datzelfde verhaal wil dat Nederland nog altijd een oase van stabiliteit en redelijkheid is, en dat ook zal blijven. In dit baanbrekende boek laat Piet de Rooy zien dat het in werkelijkheid heel anders is gegaan. Niet vreedzaamheid en geleidelijkheid, maar een afwisseling van conflicten,breukpunten en toeval bepaalden de koers in de afgelopen twee eeuwen. En dat proces duurt voort. Zonder het sprekende detail te vergeten, plaatst De Rooy de totstandkoming van Nederland in het grote kader van de wereldgeschiedenis. Het land dacht te bewegen maar werd bewogen. De auteur gaat daarbij in op de moeizame ontwikkeling van het parlement en politieke partijen, het ontstaan van verzuiling en verzorgingsstaat, de opkomst van een economisch gestuurd conservatisme en, ten slotte, de doorbraak van het populisme en algeheel pessimisme over de toekomst van Nederland. In een kleurrijke stijl laat De Rooy zien dat staatsvorming allesbehalve een vanzelfsprekende en afgeronde ontwikkeling is.

Reviews & recensies

De totstandkoming van Nederland – het totale verhaal

Vaak betrap ik mezelf erop dat ik alles denk te weten van ons kleine landje. Als trotse Nederlander waan ik mij toch in een van de meest rationele landen in Europa, met meer macht dan onze omvang doet denken. Maar zo netjes en rationeel zijn we niet, en zo is alles niet gegaan, volgens Ons stipje op de wereldkaart. Het is een toch wel ontluikend en schokkend kijkje in de geschiedenis van Nederland. Veel conflicten en toevalligheden komen aan bod, van culturele verschuivingen in de Tweede Wereldoorlog, tot de zuilenvorming in de 18e en 19e eeuw. Uiteindelijk werd ik gedwongen te concluderen dat we inderdaad maar “een stipje” zijn. Dit totaalverslag van Nederland leest niet alleen lekker weg, maar is ook ontzettend interessant en informatief voor elke Nederlander: een aanrader!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de geschiedenis van Nederland
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Piet de Rooy
UitgeverijWereldbibliotheek
ISBN9789028441026
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's496
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte847 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten