Ontij-   eReader eBook

Anneke Brassinga • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Ontij is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een nieuwe dichtbundel van Anneke Brassinga is altijd een gebeurtenis. Al sinds haar debuut Aurora in 1987 behoort Brassinga tot de belangrijkste hedendaagse dichters in de Nederlandse taal. Haar hoekige, barokke en virtuoze poëzie is dan ook veelvuldig genomineerd, bekroond en gebloemleesd.

In Brassingas nieuwe bundel Ontij staat de taal wederom op scherp, maar als grootste kwaliteit van dit dichterschap geldt ook hier weer: deze gedichten zijn buitengewoon gretig, strijdbaar en doorleefd, als na een intens rouwproces. Het plezier spat van de paginas af, al direct vanaf het eerste gedicht: `Maar hoe je speerwierp, ringreed,/ schijfschoot o dodelijk hart,/ dit doosje is vierkanter dan dat daar. De liefde, de sensualiteit en de erotiek worden in vele toonaarden bezongen.
Ontij is een muzikale en uiterst vitale dichtbundel, een nieuw hoogtepunt in een meesterlijk oeuvre.

Dit boek in de pers

Een van de beste bundels van dit jaar.  
De Morgen  

Een indrukwekkend hoogtepunt vormt de driedelige reeks 'Oud nieuws  
De Volkskrant  

Anneke Brassinga's nieuwe bundel is minder rauw dan haar eerdere werk. Maar nog steeds weet ze je virtuoos op het verkeerde been te zetten.  
Trouw  

Brassinga schrijft weelderig en virtuoos, met een belangrijke rol voor de taal zèlf. Brassinga dicht met muzikale poëzie, waarin liefde en levenslust klinken.  
Boekenkrant  

Details:

Auteur(s)Anneke Brassinga
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023466161
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's57
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1038 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten