Onze man in teheran-   eReader eBook

Thomas Erdbrink • eBook

€ 5,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 5 dagen geleden.

Onze man in teheran is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sinds Thomas Erdbrink vijftien jaar geleden Leiden inruilde voor Teheran, bericht hij over het Midden-Oosten en in het bijzonder de Iraanse actualiteit. Over het nucleaire programma, ruzie met het westen, sancties en mensenrechten. Toch is het niet steeds het voorpaginanieuws dat de diepste indruk nalaat. In meer persoonlijke stukken gunt hij de lezers van de Volkskrant en nrc al een aantal jaren een unieke inkijk in de Iraanse huiskamers. Wat blijkt? Daar maken we kennis met een ander Iran. Een land waar dansen en drinken op een feest verboden is, maar 'harmonieus bewegen' met 'frisdrank' een prima 'bijeenkomst' kan opleveren. Waar zijn schoonbroer een getemde casanova is en de buurvrouw dood neervalt tijdens de fitness. Iraniërs die we van het nieuws kennen als boze baardmannen en vrouwen in het zwart die dood aan Amerika roepen, blijken in het dagelijks leven vaak ook gewone mensen. Mensen die net als iedereen een mening hebben en gewoon een rustig leven willen leiden. Onze man in Teheran bundelt Erdbrinks mooiste, ontroerendste en meest intrigerende columns die losstaan van de waan van de dag. Hij gooit het raam open en toont een wereld die zelden in beeld komt. Met menselijke verhalen uit het hedendaagse Iran schuift hij heel wat clichés van tafel. Nieuws kijken over het land zal nooit meer hetzelfde zijn. Thomas Erdbrink (1976) schrijft vanuit Iran en elders voor The New York Times. Hij werd in Nederland bekend met de prijswinnende documentaireserie Onze man in Teheran, waarvan de wekelijkse column in de Volkskrant een verlenging is. Hij is de nieuwe presentator van Zomergasten.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Uniek boek waarin je een inkijk krijgt in het dagelijkse leven in Teheran. Alle verhalen zijn goed geschreven, gemakkelijk leesbaar en vooral de persoonlijke verhalen zijn zeer de moeite waard.

Wat waardevol dit boek, waarin Volkskrantjournalist Thomas Erdbrink schrijft over het dagelijkse leven in Teheran, waar hij al een aantal jaren woont en werkt. Hij is getrouwd met de Iraneese Newsha en schrijft al geruime tijd columns over hoe het is om in Teheran te wonen. Nu was ik er altijd al nieuwsgierig naar het dagelijkse leven in een land als Iran, en via de columns van Thomas ben ik daar toch veel wijzer van geworden. Ook al mag er in dit land veel minder dan in het onze, je leest hier hoe creatief de inwoners daarmee omgaan. Een mooi voorbeeld is het verhaal over de zoektocht met zijn nieuwe vrouw naar een betaalbare woning. Hij wilde een grote vrijstaande villa, Newsha wist dat een appartement uiteindelijk de enige betaalbare uitkomst zou zijn, en dat werd het dan ook. En dan moest het nog worden ingericht. Het is hilarisch om te lezen dat er geen Ikea is in Iran, maar wel een Ikia, waar de meubeltjes van Ikea tweedehands en voor veel meer geld hun weg naar de liefhebber vinden. Maar uiteindelijk lukt het Newsha altijd om via-via aan prachtige en betaalbare meubels te komen. En het is belangrijk dat het gezellig is in je huis, want Iranezen zitten nu eenmaal veel thuis. En de inrichting moet ook mooi zijn, want ze krijgen veel bezoek. “Want buiten, op straat, daar heerst de staat,” zo schrijft Erdbrink. “In restaurants moeten vrouwen hun hoofddoek ophouden en het verkeer is sowieso een hel.”

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over Iran
  • gebundelde columns

Details:

Auteur(s)Thomas Erdbrink
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044632545
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's109
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte1491 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten