Ook daar valt het licht-   eReader eBook

Hee van Mirjam • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op de haar kenmerkende trefzekere en peinzende toon behandelt de dichteres in deze nieuwe bundel de oude themas reizen, familie, de natuur, het land en de stad, maar het gaat in deze gedichten vooral over het waarnemen van de verandering, in de gevoelens, in het landschap, in de seizoenen. De reizen zijn niet zozeer beschrijvingen van vreemde plekken, als wel manieren om de eigen beweegredenen te onderzoeken. In de details, bijna achteloos gegeven, zit een tragiek die teder opgeroepen wordt. Ogenschijnlijk gebeurt er weinig, maar bij nader inzien veel meer dan je denkt.

Dit boek in de pers

Miriam Van hee manifesteert zich als de dichter van de nuance. Ze balanceert op het koord tussen het zegbare en het onzegbare (...) . Ons oordeel: dichters van dit kaliber zijn nodig om ons te leren zien.  
De Standaard  

In Van hees poëzie is het alsof de tijd uitgerokken wordt door de nauwkeurige beschrijvingen. De traagheid zet niet alleen de zintuigen van de dichter open. Van hees poëzie dringt zich nooit op. Ook niet door de stijl: ze gebruikt weinig interpunctie en laat de hoofdletters weg. De zinnen hebben een subtiele muzikale cadans. De witregels zorgen voor rustpunten. De lezer ontsnapt niet aan de melancholie.  
De Morgen  

Poëzie die heel onnadrukkelijk mooi en troostend kan zijn.  
Het Nieuwsblad  

Bedriegelijk kalme, melancholieke gedichten balancerend op de grens tusen leven en dood, beweging en stilstand.  
Trouw  

Met Ook daar valt het licht schreef Van hee een indringende bundel vol krachtige beelden die iedereen kan bekoren.  
Metro  

Schrijven lijkt voor Van hee een manier om meer te weten te komen over de werkelijkheid, in de wetenschap dat die nooit volledig te vatten valt. Vandaar de titel van deze bundel: ook op de plaatsen waar we letterlijk en figuurlijk niet bij kunnen, valt het licht (...) Ondanks alles blijft de dichter kijken, openstaan voor de dingen. Dat is de grote weerbaarheid van haar poëzie.  
Cobra  

Details:

Auteur(s)Hee van Mirjam
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023481782
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's48
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1076 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten