Op de rok van het universum-   eReader eBook

Tonnus Oosterhoff • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Op de rok van het universum is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een rijkgeschakeerd mozaïek voert Tonnus Oosterhoff de kettingrokende dierenarts Roelof de Koning ten tonele. Wij volgen zijn gang door het leven en die van zijn metgezellen, babyboomers zoals hijzelf.

Intussen wil deze ambitieuze roman door de bijzondere vertelwijze de chaos van het bestaan voelbaar maken. De toon is vitaal én wanhopig. De opbouw fragmentarisch; toch zijn er lange lijnen. De tekst ontroert, bedwelmt, stoot af, sleept mee, is langdradig, wekt de lachlust, verwart, zet aan het denken over de wereld... en treft de lezer ‘met het besef een broodkruimel te zijn op de rok van het universum’ (Lucebert).

Dit boek in de pers

Een bijzonder en overvol boek waarover de lezer nog lang na kan denken en dat noopt tot herlezing.  
De Standaard  

Poëtische roman. (...) Vaak geestige stukjes die langzaam, maar fijn lezen. (...) Een soort kruising tussen een 21ste-eeuwse timeline en de angstaanjagende krantenberichten die Louis Paul Boon ooit onderaan de bladzijden van Menuet afdrukte.  
NRC  

Dit boek heeft een encyclopedische rijkdom, zoveel wil het omvatten, zo veel wil het laten zien en in herinnering roepen. Het is een hoogst origineel portret van een generatie, dat laat zien dat het vertelsels zijn, fictieve en waargebeurde, die levens inkleuren, toonzetten en betekenis geven. Verhalen bepalen ons in plaats van andersom. Voor een schrijver moet dat geen vervelende conclusie zijn.  
De Volkskrant  

Om het doldraaien van de wereld te laten zien schuurt Oosterhoff vaak dicht tegen de werkelijkheid aan. De absurditeit weet hij goed te vangen. (...) Een traditionele roman wordt dit nergens. Oosterhoff richtte zijn boek voornamelijk in als een soort gekkenhuis. En daar valt, zoals inmiddels wellicht duidelijk zal zijn, het nodige te lachen. Komisch zijn ook de aaneengeregen en opeens opduikende samenvattingen van romans. Oosterhoff laat zien dat alles absurd is.  
Het Parool  

Tonnus Oosterhoff schrijft met Op de rok van het universum een droomwerk. (...) Oosterhoff is een uitzonderlijk en onverwisselbaar auteur in alles wat hij schrijft. (...) Hij roept existentiële vragen op en schrijft tomeloos, absurd en geestig. (...) Vierhonderd pagina's fantastisch droomproza.  
Trouw  

Een boek dat bekroond mag worden, omdat het een jungle en tegelijk zeer doordachte compositie is, opgebouwd uit volstrekt heldere zinnen die iets duizelingwekkends verbeelden. (...) Gedurfd, fragmentarisch, hilarisch, ernstig, veelstemmig, erudiet, verwarrend.  
Dagblad Van Het Noorden  

Elk woord op de juiste plek, elke zin loopt zoals hij moet lopen. Maar ook naar de inhoud is elke pagina van deze overweldigende roman gevuld met puur plezier.  
Dagblad De Limburger  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over grote onderwerpen
  • onconventioneel werk

Details:

Auteur(s)Tonnus Oosterhoff
UitgeverijDe Bezige Bij
ISBN9789023495840
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's301
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1317 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten