Op de vleugels van de draak-   eReader eBook

Lieve Joris • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Op de vleugels van de draak is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat gebeurt er wanneer volkeren die geen koloniale geschiedenis delen, elkaar ontmoeten? Met die vraag trekt Lieve Joris, na jarenlang door Afrika te hebben gereisd, via Dubai naar China. Trouw aan de manier van werken die zij de afgelopen decennia heeft verfijnd, begeeft zij zich te midden van Afrikanen en Chinezen die als visjes achter de grote handelscontracten aan elkaars territorium binnenzwemmen, en beschrijft zij wat globalisering in hun leven betekent. De Congolese commerçante die naar Dubai reist om inkopen te doen voor haar winkel, de Malinese handelaar die nauwelijks kan lezen en schrijven maar drie keer per jaar naar Guangzhou vliegt, de Chinese docent kunstgeschiedenis die horloges verkoopt op een strijkplank in de straten van Zuid-Afrika met een magische mix van humor en heldenmoed voeren zij ons een wervelende wereld binnen, waarin Europa herleid is tot een museum.

Dit boek in de pers

Joris slaagt waar weinig Europese schrijvers of filosofen in slagen: het presenteren van "de andere" en van "een wereld" op basis van gelijkwaardigheid en complexiteit.  
De Standaard  

Er wordt in de westerse wereld zo veel geschreven over de Chinese exploitatie van Afrika, maar wie schrijft over de prijs die China betaalt? Het antwoord daarop is: Lieve Joris, en dat doet ze nog schitterend ook.  
NRC  

Joris oordeelt niet, ze observeert alleen maar, door deel te worden van de achtergrond en zich soms dagen of zelfs weken in iemand vast te bijten.  
Trouw  

In het Nederlandse taalgebied is geen schrijver te vinden die dieper in haar onderwerp duikt dan Lieve Joris. Zij schetst hét portret van de nieuwe wereld.  
Algemeen Dagblad  

Joris probeert ook in dit boek weer de trager kabbelende onderstroom te vatten. Die aanpak kenmerkt haar hele oeuvre. En precies daardoor staat haar vroegere non-fictiewerk over de Arabische wereld, Oost-Europa en Afrika zelfs decennia later nog altijd als een huis.  
De Tijd  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over China
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Lieve Joris
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789045024622
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's1
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte920 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten