Open stad-   eReader eBook

Teju Cole • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Open stad is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Julius, een jonge psychiater van Nigeriaanse afkomst, maakt schijnbaar doelloze wandelingen door de straten van Manhattan. Dit doet hij echter met een reden: de wandelingen geven hem de mogelijkheid om aan het keurslijf van zijn werk te ontsnappen en zijn leven te overdenken. Zoals de breuk met zijn vriendin, zijn getroebleerde verleden en ook zijn onzekere toekomst. Hij loopt door de drukke stad, waar de vele anonieme gezichten die hij langs ziet komen zijn gevoelens van eenzaamheid alleen maar versterken. Op straat ontmoet hij mensen uit verschillende culturen en klassen die hem verrijken met inzichten. Deze zal hij gebruiken tijdens zijn reis - een reis die hem naar Brussel voert en terugbrengt naar het Nigeria van zijn jeugd. En naar de diep verborgen delen van zijn ziel.

Open stad is een beklemmende roman over identiteit, ras, vrijheid, verlies, isolatie en overgave. Een boek waarin het lot van de immigrant in het hedendaagse New York op fantastische wijze wordt beschreven.

Dit boek in de pers

Duizelingwekkend en poëtisch, geschreven met scherpzinnige blik.  
De Standaard  

Superlatieven om Coles portret van een wandelende man te eren moeten nog uitgevonden worden.  
Knack  

Een intrigerende, onconventioneel geschreven, mooie roman die ook nog eens urgent is. Dit boek doet ertoe.  
NRC  

Deze roman wordt gekenmerkt door een weldadige rust. (...) Dít is het moderne schrijven, dít is de weg die de moderne literatuur zal en moet inslaan. Open stad is een geweldige roman.  
Het Parool  

Open stad van Teju Cole is meer dan maatschappijkritiek. Dit debuut is een gelaagd boek dat je literair uitdaagt. (...) Als je aandachtig leest, begin je na verloop van tijd te zien hoe ingenieus dit boek gecomponeerd is. Het vertelt intelligente zaken over complexe onderwerpen als identiteit, eenzaamheid en geweld. Voor lezers die een inspanning willen doen, is dit een van de snoepjes van het jaar.  
CUTTINGEDGE  

Origineel en betoverend  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over New York
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Teju Cole
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Paul de Lecq
ISBN9789023468004
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte818 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten