Oranje tegen de Zonnekoning-   eReader eBook

Luc Panhuysen • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 5 dagen geleden.

Oranje tegen de Zonnekoning is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Lodewijk van Frankrijk, bijgenaamd de 'Zonnekoning', droomde ervan de machtigste vorst van zijn tijd te worden. Maar hij stuitte op een taaie prins, de jonge Willem III van Oranje. Lodewijk was een aantrekkelijke verschijning. Willem had een bochel en was berucht om zijn nukkigheid. Lodewijk heerste over het machtigste rijk van Europa, Willem was stadhouder van een landje dat tienmaal zo klein was. In de loop van hun leven ontwikkelde zich tussen deze twee contrasterende persoonlijkheden een intense rivaliteit die het hele continent meesleurde en de tweede helft van de zeventiende eeuw diepgaand heeft beïnvloed. In Oranje tegen de Zonnekoning beschrijft Luc Panhuysen het ontstaan en de ontwikkeling van hun relatie. Daarbij komen ook de belangrijkste mannen en vrouwen in hun omgeving aan bod. Door de combinatie van 'grote geschiedschrijving' en levensverhalen ontstaat een kleurrijk palet. Panhuysen laat zien hoe tijdloze drijfveren als angst en ijdelheid, en waarden als vrijheid en tolerantie, niet alleen de betrokken personen, maar ook maatschappijen hebben veranderd.

Reviews & recensies

Mooi dubbelportret waarin de levens van Willem en Lodewijk in een schitterend Europees perspectief zijn gezet. Hel goed leesbaar.

Tjonge, interessant zeg! Dit boek beschrijft de strijd tussen Prins Willem III, later koning van Engeland en Lodewijk XIV. Je komt heel veel te weten over het persoonlijke leven van de hoofdpersonen. Je kunt je bijna niet voorstellen dat deze twee mannen zulke grote prestaties konden leveren, als je leest met welke lichamelijke ongemakken ze te kampen hadden. Daarnaast worden de belangrijkste personen in hun omgeving uitgebreid beschreven. Dat maakt dit boek zo lezenswaardig. En combineer je dit met geschiedschrijving, dan ontstaat een heel kleurrijk beeld. Ook is het eigenlijk best schokkend om te lezen hoe angst en ijdelheid van de twee mannen en hun waarden als vrijheid en tolerantie, niet alleen invloed hebben gehad op hun eigen levens, maar op de hele maatschappij.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over rivaliteit
  • leerzame boeken

Details:

Auteur(s)Luc Panhuysen
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789045023311
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's577
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte22107 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten