Oud worden in de praktijk - special voor ABN AMRO ZilverSchild-   eReader eBook

David van Bidegom, Rudi Westendorp • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Oud worden in de praktijk - special voor ABN AMRO ZilverSchild is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden? Veel gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en versleten knieën, lijken onvermijdelijk maar ze komen voort uit onze leefstijl. En die leefstijl wordt gedicteerd door de omgeving. Door de mismatch tussen onze ‘oude’ genen – onze evolutionaire erfenis – en de moderne omgeving kunnen we geen weerstand bieden aan de voortdurende verleidingen om ons heen. Daarom helpt gebieden en verbieden niet. We moeten de omgeving het werk laten doen. Door kleine aanpassingen thuis, onderweg, op werk, school of in de wijk maken we makkelijker gezondere keuzes, soms zelfs onbewust. In Oud worden in de praktijk, het praktische vervolg op Oud worden zonder het te zijn, geven Rudi Westendorp en David van Bodegom ons nieuwe tips voor een langer gezond leven.

Dit boek in de pers

Met verve gepresenteerde inzichten over gezond oud worden, compleet met uitvouwbare poster.  
De Volkskrant  

Hoe maak je de goede keuzes? Met deze belangrijke gids in de hand moet dat lukken.  
Margriet  

Het interessante aan het boek is de oproep van de schrijvers om op te treden tegen de voedingsindustrie die er alle belang bij heeft om ons verslaafd te houden aan suiker, vet en zout.  
Friesch Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Verrassende creatieve oplossingen om in onze samenleving gezond oud te worden.

Fit en gezond oud worden zonder medische zorg. Dat willen we allemaal. In het boek ‘Ouder worden in de praktijk’ vergelijken de schrijvers onze leefomgeving met die in Ghana, in Afrika. De 88-jarige Kwaku is nog fit en vitaal, en veroudert duidelijk anders dan mensen in het westen. Zijn vaten zijn nog gezond en moderne medische hulp heeft hij niet nodig! We weten best dat we minder moeten eten en meer bewegen. Toch gebeurt het veel te weinig. De auteurs komen met een bijzonder advies: we moeten onze omgeving aanpassen. Kleine bewuste veranderingen kunnen leiden tot onbewuste goede keuzes. Mensen, eet van kleinere borden. Werkgevers, vergoed fiets-kilometers. Projectontwikkelaars, bouw kantoren waar het trappenhuis goed zichtbaar is. Er zijn legio van deze oplossingen. Het boek opent je ogen en geeft handvaten hoe je je leefstijl op een creatieve manier kunt aanpassen. Zodat wij hier in het westen ook gezond oud worden en niet op ons 68ste al versleten zijn!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)David van Bidegom, Rudi Westendorp
IllustratorTijs Koelemeijer
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045031255
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's181
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4095 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten