Oud worden zonder het te zijn-   eReader eBook

Rudi Westendorp • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Oud worden zonder het te zijn is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De oudste mens aller tijden is 122 geworden. En de eerste die 135 wordt, is al geboren. Wat betekent dat voor de kinderen van nu? Weten zij dat ze eeuweling worden? Beseft een 70-jarige dat hij nog maar net komt kijken? Op deze vragen en vele andere geeft Rudi Westendorp antwoord in Oud worden zonder het te zijn. Hij legt hierin uit waarom we ouder en ouder worden en hoe we dat lange leven de baas kunnen blijven. Oud worden zonder het te zijn is hét boek over hét onderwerp van de 21ste eeuw. Het belicht onze levensloop van alle kanten van biologie en geneeskunde tot zorg en maatschappij.

Dit boek in de pers

Westendorp legt op toegankelijke en boeiende wijze uit waarom verouderen nu eenmaal bij ons lichaam hoort. Talloze andere aspecten van veroudering worden eveneens smaakvol aangesneden. Westendorps werk is dan ook een aanrader, ook voor jongelui.  
NEWSCIENTIST  

Drie redenen om het boek te lezen: 1 Het leest als een trein. 2 De auteur helpt clichés om zeep. 3 Het boek is actueel.  
PSYCHOLOGIE MAGAZINE  

Een onderhoudend en onthullend boek over onze uitgestelde veroudering en dood, over opzienbarende toekomstperspectieven en over het ontbreken van simpele maatregelen om ziektes als dementie te voorkomen.  
De Volkskrant  

Een navigatiesysteem voor het tweede leven dat voor ons ligt.  
De Morgen  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Hoe word je gezond ouder dan 100?

Een optimistisch boek over ouder worden, geschreven door een Bekende Nederlander, want vaak te gast in De Wereld Draait Door. Professor Rudi Westendorp schrijft in gemakkelijke taal hoe goed het eigenlijk met onze levens gaat: in 100 jaar is onze gemiddelde levensverwachting verdubbeld van 40 naar 80 jaar. Mooie beschouwingen over dat de grijze golf helemaal niet zo’n belasting voor de gezondheidszorg gaat worden, dat Alzheimer eerder procentueel af-dan toeneemt. Jammer is dat de samenleving nog niet is ingesteld op gezonde, actieve ouderen die hun bijdrage aan de samenleving niet meer kunnen leveren, omdat na 65 alles verandert. En 75 is het nieuwe 65, dus een maatschappelijke mentaliteitsverandering is broodnodig.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over ouder worden
  • leesbare boeken waar je iets van opsteekt

Details:

Auteur(s)Rudi Westendorp
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045025063
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's212
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte489 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten