Ouderen zijn het gelukkigst-   eReader eBook

Anton Korteweg • eBook

€ 5,99

Direct downloaden

Ouderen zijn het gelukkigst is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Evenals in zijn vorige bundels geeft de dichter zich in Ouderen zijn het gelukkigst rekenschap van de fase waarin het hem vergund is te leven. Deze keer is dat het praesenium, de leeftijd volgend op de viriliteit en voorafgaand aan de ouderdom. Het seizoen is dus bijna gesloten. `Het grote motto boven deze fase kan luiden Entsagung , aldus prof. dr. H.C. Rümke in Levenstijdperken van de man (1938). De dichter doet zijn best deze wijze raad te volgen. Als het een beetje meezit, aldus opnieuw Rümke, volgt immers in het naseizoen, als de Eros geheel geweken is, een diepe vrede. Dan hoef je alleen nog maar vergenoegd dood te gaan. Ouderen zijn het gelukkigst.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Schijnbare banale voorvallen zetten aan tot reflectie. Bijzonder werk!

Korteweg wilde deze bundel met zijn complete poëtische oeuvre geen ‘Verzamelde Gedichten’, maar gaf het als titel ‘Ouderen zijn het gelukkigst en alle andere gedichten van 1971 tot nu’. Ofte wel ‘De dikke Korteweg’. Kortewegs gedichten gaan uit van waarnemingen. Hij beschrijft kleine voorvallen op een ironische manier, en vaak roepen deze een gevoel van melancholie op. Zijn stijl is enigszins afstandelijk. Hij gebruikt veel woordspelingen, bedient zich van plechtig taalgebruik en gebruikt alledaagse formuleringen voor verheven onderwerpen. In 1986 ontving hij voor z’n gedichten de A. Roland Holst-Penning. Korteweg was vanaf 1979 hoofdconservator en later directeur van het Letterkundig Museum. In januari 2009 ging hij met pensioen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Anton Korteweg
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
ISBN9789460237362
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte807 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten