Overspel-   eReader eBook

Paulo Coelho • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Overspel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Genève 2013. Linda, een vrouw van eenendertig, begint de sleur en voorspelbaarheid van haar dagelijks leven als een probleem te ervaren. In de ogen van anderen heeft ze het echter helemaal voor elkaar: een goed huwelijk, een man die van haar houdt, lieve en voorbeeldige kinderen en een allerminst saaie baan als journaliste. Ze kan het nauwelijks meer opbrengen te doen alsof ze gelukkig is terwijl ze slechts een enorme apathie voelt. Dat verandert allemaal wanneer ze door haar werk een jeugdvriend tegenkomt. Deze Jacob is een succesvol politicus, en tijdens het interview dat ze hem afneemt wordt ze iets gewaar dat ze lang kwijt was: passie. Alles zal ze er voor overhebben die onmogelijke liefde waar te maken, ook als ze daarvoor haar hele hebben en houden op het spel moet zetten.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

De spanning in dit boek is een typische Coelho gewaarwording: het vraagt om je onverdeelde aandacht.

Paulo Coelho schrijft over religie, over filosofie, over spiritualiteit en voelt zich verwant met zelfverwerkelijking. Dit is sinds 1986, het jaar waarin Coelho de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela loopt, het centrale thema in Coelho's werk. In zijn romans laten de hoofdpersonages vaak alles achter zich om op zoek te gaan naar hun ware lotsbestemming. Overspel is het 16e boek van deze succesvolle auteur. Genève is het bewust gekozen decor, de rijke, politiek correcte setting voelt als een metafoor. We ontmoeten Linda, een vrouw van eenendertig die op zoek gaat naar spanning. Deze spanning lijkt tegenwicht te geven aan de voorspelbaarheid van haar dagelijks leven en daarmee evenwicht in haar bestaan. Overspel is te lezen als een literaire roman, maar tegelijkertijd raakt het probleem van 'alles hebben en toch niet tevreden of gelukkig zijn' de kracht van Coelho's oeuvre: het moraal. Als Linda haar oude jeugdvriend Jacob, inmiddels succesvol politicus, tegen het lijf loopt, ontwaart ze passie. Ze blijkt er alles voor over te hebben om deze zinderende, onmogelijke liefde waar te maken. Het fijne van Coelho is, vreemd genoeg, de moraliserende vinger, die hij je als een cadeau aanbiedt. Waar deze vinger naartoe wijst, is aan jou, want dat wat je ziet in Coelho's wellicht moraliserende spiegel, is altijd de verpersoonlijking van jezelf.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over sleur
  • Latino-literatuur

Details:

Auteur(s)Paulo Coelho
UitgeverijDe Arbeiderspers
Vertaler(s)Piet Janssen
ISBN9789029594592
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1022 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten