Paaz-   eReader eBook

Myrthe van der Meer • eBook eci.be lezers

€ 3,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.

Paaz is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn?

Het is het begin van Emma's zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses - een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hóé ze ooit de paaz weer verlaat.

Zoals J.J. Voskuil met zijn romancyclus Het bureau het kantoorleven heeft vastgelegd, zo nauwgezet registreert Van der Meer de praktijk van een psychiatrisch ziekenhuis. - Wim Brands, VPRO Boeken

Dit boek in de pers

Openhartig, met humor geschreven  
De Volkskrant  

Een diep ontroerend boek, met prachtige observaties  
Psychologie Magazine  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Opgenomen op de PAAZ, een autobiografisch boek, prachtig verteld

Myrthe van der Meer (dit is trouwens een pseudoniem) schreef een heel bijzonder boek over de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis de 'PAAZ'. Autobiografisch, want de schrijfster heeft zelf aan den lijve ondervonden hoe het is om daar opgenomen te worden. En dat is precies wat dit boek zo indrukwekkend maakt. Ze schrijft, met humor, over één van de zwartste periodes in haar leven en toch is het verrassend lekker om te lezen. Haar hoofdpersoon heet Emma. Op haar 26e wordt ze opgenomen op de PAAZ. Zelf snapt ze daar eerst niks van, ze is toch alleen maar een beetje overwerkt. Maar Emma wil haar hele leven al dood. Waarom zou ze dat delen? Dat is toch een hele normale gedachte? Pas nadat ze opgenomen is, leert ze dat haar gedachten bijzonder zijn en dat ze hulp nodig heeft. Een inkijkje in een wereld die we niet zo vaak te zien krijgen. Een zwaar onderwerp, luchtig gebracht. Heel knap!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over depressiviteit
  • psychiatrische romans

Details:

Auteur(s)Myrthe van der Meer
UitgeverijThe House Of Books
ISBN9789044337471
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte819 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten