Pantsers stooten door, stukas vallen aan - Melchert Schuurman: een muziekleven in dienst van NSB en Waffen-SS-   eReader eBook

Gerrit Valk • eBook

€ 12,00

Direct downloaden

Pantsers stooten door, stukas vallen aan - Melchert Schuurman: een muziekleven in dienst van NSB en Waffen-SS is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Melchert Schuurman studeerde muziek en leidde in de jaren twintig een muziekschool en een orkest in Alkmaar. In 1933 werd hij lid van de NSB. Hij componeerde een aantal bekende strijdliederen en stelde zangbundels samen voor de beweging. In 1942 ging Schuurman bij de Waffen-SS en vocht aan het Oostfront, waar hij zijn zoon verloor. Later kreeg Schuurman tien jaar cel voor zijn muzikale inspanningen voor de NSB. Over de auteur(s): Gerrit Valk is historicus. Eerder publiceerde hij AZ is de naam! Geschiedenis van het betaald voetbal in Alkmaar.

Details:

Auteur(s)Gerrit Valk
UitgeverijUitgeverij Boom
ISBN9789461275073
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's164
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte11414 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten