Parijs is een feest-   eReader eBook

Ernest Hemingway • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

Parijs is een feest is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Een geweldig en troostrijk boek. Ik ken geen mooier boek over een stad.’ – Connie Palmen in DWDD

Ernest Hemingway verhuisde in 1921 met zijn vrouw Hadley naar Parijs. De lichtstad, waar hij kennismaakte met illustere persoonlijkheden als Gertrude Stein, F. Scott Fitzgerald en Ezra Pound, zou van grote invloed zijn op zijn schrijverschap. In Parijs is een feest brengt Hemingway de uitbundige stemming van de stad na de Eerste Wereldoorlog op briljante wijze tot leven.
In 1964 verscheen dit boek voor het eerst, onder de titel A Moveable Feast. Na de aanslagen van november 2015 werd het opnieuw een bestseller in Frankrijk, in het bijzonder vanwege de ode aan de vitaliteit en veerkracht van Parijs. Deze nieuwe vertaling bevat niet eerder gepubliceerd materiaal, waaronder een hoofdstuk over het einde van Hemingways eerste huwelijk. 

‘Dit is Hemingway op zijn best. Niemand heeft ooit zo goed geschreven over Parijs in de jaren twintig van de twintigste eeuw als Hemingway.’ – The New York Times

Dit boek in de pers

Er zwerven op dit moment vast en zeker toeristen door Parijs met A Moveable Feast in de hand. Hotspots afvinken en bij cafés naar binnen gluren. Wat ze beter zouden kunnen doen: thuis deze wonderschone beschrijvende passages lezen en iedere keer op een ander aspect van Hemingways schrijven letten.  
NRC  

Dit is Hemingway op zijn best. Niemand heeft ooit zo goed geschreven over Parijs in de jaren twintig van de twintigste eeuw als Hemmingway.  
The New York Times  

In 1956 verkeerde Hemmingway al in slechte conditie, zowel mentaal als fysiek, maar hij was nog steeds in staat te schrijven voor de eeuwigheid.  
The Guardian  

Een geweldig en troostrijk boek. Ik ken geen mooier boek over een stad.  
CONNIE PALMEN IN DWDD  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over het stadsleven
  • echte verhalen over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Ernest Hemingway
UitgeverijDe Arbeiderspers
Vertaler(s)Arie Storm
ISBN9789029510240
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's209
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1575 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten