Peter Pan moet sterven-   eReader eBook

John Verdon • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De geweldige Dave Gurney is terug! Net als Verdons fantastische bijfiguren, morele en relationele dilemma s, zwarte humor, breinbrekers, ingenieuze plotwendingen en een daverende finale. De man die zijn leven heeft gered vraagt Dave een schokkende moord te analyseren, waarvoor al iemand veroordeeld is. Het brein achter de aanslag op een charismatische politicus zou diens vrouw zijn. Gurney raakt verzeild in een kat-en-muisspel met een corrupte rechercheur, een verontrustend joviale maffiabaas, een jonge verleidster en een schimmige huurmoordenaar, die door zijn jeugdige uiterlijk bekendstaat als Peter Pan. Uiteindelijk blijkt de ware toedracht schokkender dan Dave zich ooit had kunnen voorstellen.

Reviews & recensies

Alweer een uitstekend plot van John Verdon!

In Verdon’s vierde boek is de hoofdrol weer weggelegd voor Davey Gurney die na 25 jaar bij de NYPD de kans nam om te gaan pensioneren en nu op 49-jarige leeftijd op het platteland van New York woont met zijn vrouw Madeleine. Haar bevalt het erg goed, de rust van de omgeving. Gurney probeert ook de rust te vinden, maar merkt dat hij nog steeds aangetrokken wordt door onopgeloste moordzaken. En natuurlijk komt een moordzaak van jewelste op hem af. De plot van Peter Pan moet sterven  zit zoals gebruikelijk bij John Verdon uitstekend in elkaar. De lezer die ervan houdt om mee te speuren, kan samen met Davey meekauwen op elk feit dat aan het licht komt. Wat klopt er wel en wat klopt er niet aan alles wat bekend is in deze zaak? Het is bijna filosofisch hoe Davey een moordzaak benadert. Elke zienswijze wordt in twijfel getrokken; elk feit is verdacht. Als er al iets valt af te dingen op Peter Pan moet sterven, dan is het dat er praktisch geen ontwikkeling zit in de relatie tussen Madeleine en Davey. Madeleine blijft het vervelend vinden dat Davey dit soort zaken aanneemt en Davey blijft zich daar niks van aantrekken. Een volgend boek over Davey zou naast de goed doortimmerde plot ook daarin best wat stappen mogen zetten.

Bekijk alle reviews van Sander Verheijen | Crimezone 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • detectives over schuld
  • offers you can't refuse

Details:

Auteur(s)John Verdon
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Herman van der Ploeg
ISBN9789402301540
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's434
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1103 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten