Piet de Visser-   eReader eBook

Willem Vissers • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Piet de Visser is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Piet de Visser (1934) krijgt nooit genoeg van voetbal. Met het enthousiasme van een schooljongen bereist hij de wereld, altijd op zoek naar die ene speler met uniek talent. Dankzij uitmuntende artsen, maar zeker ook door de morele steun van het voetbal, overwon hij zware ziektes. In zijn biografie Voetbal als medicijn vertelt hij erover. Samen met anderen schetst hij ook een beeld van een kleurrijk voetballeven. Vanaf het bescheiden begin in christelijk Zeeland, tot aan het mondaine heden als scout van Chelsea. De Visser was trainer van IJmuiden tot Doetinchem, van Alkmaar tot Kerkrade en Brussel. Tot hij zijn bestemming vond in het speuren naar talent, vooral in Zuid-Amerika en Afrika. Tussendoor zag hij alle groten der aarde met eigen ogen aan het werk. Van Pelé tot Maradona, van Messi tot Cruijff. Voetbal als medicijn is dan ook meer dan de beschrijving van een bewogen leven langs de kalklijn. Het is ook een reis langs de piketpalen van de ontwikkeling van het voetbal. Piet de Visser en Willem Vissers (chef sportredactie de Volkskrant) stellen hun deel van de opbrengst van Voetbal als medicijn beschikbaar aan de Piet de Visser Foundation, die arme jeugd in Ghana de kans wil bieden op een opleiding tot profvoetballer in de academie van oud-PSV’er Godwin Attram in Accra. Voorwoord van José Mourinho Epiloog van David Luiz

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

De biografie van een legendarische voetbalscout

Voor voetbalfans over letterlijk de gehele wereld is Piet de Visser een begrip. Van Zuid-Amerika tot Afrika speurde de trainer naar jong voetbaltalent en hij heeft alle grote spelers van dichtbij aan het werk gezien: van Pelé tot Cruiff. Bij PSV bracht hij talenten als Ronaldo, Jaap Stam en Van Nistelrooij binnen.Ter ere van zijn tachtigste verjaardag verscheen het boek ‘Piet de Visser – Voetbal als medicijn’ van Willem Vissers, voetbaljournalist van De Volkskrant. Het is een biografie van een bewogen leven langs de kalklijn – en in het ziekenhuis. De Visser heeft een aantal heftige ziektes overwonnen, maar het spel hielp hem er altijd weer bovenop en overheen. De biografie heeft dan ook met recht de ondertitel “Voetbal als medicijn”. En hoewel hij iedere dag vele medicijnen moet slikken is hij nog altijd actief als scout: sinds 2005 werkt hij voor Chelsea FC. Zijn collega en vriend José Mourinho schreef het voorwoord bij de biografie over deze legendarische voetbalscout.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Willem Vissers
UitgeverijVI Boeken
ISBN9789067970631
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's166
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1538 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten