Pluche-   eReader eBook

Femke Halsema • eBook eci.be lezers

€ 7,49

Direct downloaden

Pluche is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Pluche’ is de persoonlijke en openhartige autobiografie van Femke Halsema over haar jaren in de landelijke politiek. Twaalfenhalf jaar zat Halsema voor GroenLinks in de Tweede Kamer, maar op 17 december 2011 nam zij afscheid. Van vertegenwoordiger van een collectief wilde ze weer individu worden. In ‘Pluche’ blikt Femke Halsema voor het eerst terug op haar leven in de Tweede Kamer: van haar begintijd als nieuwbakken kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Ze beschrijft de impact die de politiek op haar leven heeft gehad. Bovendien geeft het boek een tijdsbeeld van een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse samenleving met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders.
Bestsellers nu vanaf € 4,99

Dit boek in de pers

Femke Halsema legt getuigenis af van ruim twaalf jaar in de politiek. Pluche biedt bij vlagen hilarische anekdotes en fascinerende vertellingen.  
NRC  

Een openhartig, buitengewoon vlot geschreven en bij tijd en wijle humoristisch boek. Een caleidoscopisch overzicht van strijd, hoop en teleurstelling, van macht en - vooral - onmacht in Den Haag. Je zou willen dat meer politici het aandurven om zich op deze manier rekenschap te geven.  
Het Parool  

Pluche geeft een fraai inkijkje in de onderlinge relaties tussen de partijen ter linkerzijde: narrige partijleiders die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, neerbuigend gedrag van de groten der aarde tegenover de kleintjes, gesprekken die alleen voor de buitenwacht worden gevoerd.  
Vrij Nederland  

Pluche biedt een boeiend kijkje achter de schermen van het Binnenhof in heftige tijden. (…)Halsema’s analytische talent bleek al uit haar scherpte in debatten. Ze blijkt ook in staat tot zelfreflectie en verwijt zichzelf dat ze niet zag hoe Kamerlid Tara Singh Varma een ernstige ziekte fingeerde.  
Elsevier  

In haar boek Pluche schrijft ze openhartig over het haantjesgedrag in Den Haag en de vertwijfeling over wat ze heeft bereikt.  
Opzij  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

De biografie van Femke Halsema. Over de Nederlandse politiek, Groen Links en de invloed op haar leven

Hoewel Femke Halsema al in 2011 de tweede kamer verliet is zij nog steeds een gevierd politicus. Zeker na de ogenschijnlijke val van Groen Links wordt haar invloed, leiderschap en intelligentie met respect herinnerd en geïmiteerd. In deze openhartige biografie vertelt Halsema over haar tijd in de politiek. Van haar jonge beginjaren bij de PVDA, haar kamerschap voor Groen Links tot haar aftreden als lijsttrekker, alles komt aan bod. Halsema maakt ook geen geheim van de politieke invloed op haar persoonlijke leven, waardoor deze biografie niet louter een politieke terugblik is. Halsema bespreekt in Pluche haar persoonlijke ervaringen en bevindingen in de tweede kamer, maar biedt vooral een diepzinnige, en nuttige blik op de Nederlandse politiek door de ogen van een gevierd politicus.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Nederlandse politiek
  • lichte verhalen in literaire stijl

Details:

Auteur(s)Femke Halsema
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026328077
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's311
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte9859 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten