Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper-   eReader eBook

Herman Brusselmans • eBook

€ 10,99

Direct downloaden

Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na het veelgeprezen Poppy en Eddie en het bejubelde Poppy en Eddie en Manon is Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper de volgende roman waarin Herman Brusselmans de grenzen van z’n semiautobiografische wereld aftast en verlegt. Hij komt hierbij een groot probleem tegen: een van zijn hoofdpersonages vraagt hem om haar niet meer te gebruiken in zijn boeken. Brusselmans moet derhalve qua literaire techniek tot het uiterste gaan, en dan heb je ook nog Jerry Nüttbaum, de bodyguard, en het tijdschrift Rochel, en de vertalers van het Nederlands naar het Engels: bestaan die allemaal echt of niet? Allicht bestaan ze niet, behalve in de werkelijkheid die Brusselmans bij elkaar fantaseert, mede om zichzelf te redden, want zoals gebruikelijk worstelt hij met duizend demonen, die hem vooral ’s nachts belagen, en die hij te lijf gaat met herinneringen, overpeinzingen, wilskracht, pure onzin, en diepe ernst. Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper is opnieuw een hoogtepunt in het soort romangenre waarbinnen Herman Brusselmans definitief de alleenheerser is. Herman Brusselmans (1957) publiceerde reeds bijna zeventig romans. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver. Over Poppy en Eddie: ‘Een aangrijpende roman.’ de morgen ‘Poppy en Eddie is vaak ongelooflijk mooi en heel ontroerend, en naar het einde toe is het prachtig. Ik kreeg tranen in mijn ogen.’ kathleen cools ‘Een liefdesroman, een waarlijk grootse liefdesroman.’ de limburger **** ‘Nooit eerder liet Herman Brusselmans zo diep in zijn hart kijken.’ de standaard ‘Zijn schrijverschap is een aandoening, een soort gilles de la tourette. Niet de schuimbekkende versie, maar een literaire die zich uit in even zoveel fijne zinnen en goeie vondsten als in beledigingen, platvloers- en krankzinnigheden.’ de volkskrant Over Poppy en Eddie en Manon: ‘Poppy en Eddie en Manon is tot nader order dé ultieme Brusselmansroman.’ cobra.be **** ‘Een van zijn beste romans ooit.’ het nieuwsblad ***** ‘Poppie en Eddie en Manon is van een klasse die in onze taal nauwelijks haar gelijke kent.’ de limburger **** ‘Zonder twijfel een Brusselmans van het betere kaliber.’ de morgen

Reviews & recensies

Een mooie afsluiter van deze tragikomische trilogie.

Dit laatste deel van Brusselmans' Poppy en Eddie-reeks begint waar zijn vorige roman stopte: Manon was de grote liefde van de schrijver, maar haar bindingsangst en zijn depressieve buien dreigden roet in het eten te gooien. 'Niemand zal ons uit elkaar krijgen, behalve wijzelf', had de auteur onheilspellend gezegd. En aldus geschiedde. Manon - Melissa in het echte leven - is van het toneel verdwenen en wilde bovendien niet meer in Brusselmans' boeken opgevoerd worden omdat ze vond dat haar privéleven op straat werd gegooid. Brusselmans houdt zich netjes aan die afspraak: hier en daar duikt ze even op, maar verder gaat het boek zijn gewone gangetje. (Autobiografische) passages worden afgewisseld met mooie mijmeringen en eenzame overpeinzingen, depressieve gedachten en - verrassend - een hoopvol einde na donkere maanden van liefdesverdriet. 'Ik zou de toekomst tegemoet gaan met ogen die waren opengegaan, een geest die weer in leven was, een ziel die weer haar plaats had ingenomen, en een hersteld hart vol liefde.' Een waardige afsluiter van een bijzonder mooie, met momenten ook tragikomische Poppy-en-Eddie-trilogie.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de liefde
  • harde humor

Details:

Auteur(s)Herman Brusselmans
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044629668
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's211
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte510 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten