Portret van een man-   eReader eBook

Jens Christian Grøndahl • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

Portret van een man is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Portret van een man blikt de hoofdpersoon terug op zijn leven aan de hand van de vrouwen die daarin een belangrijke en vormende rol hebben gespeeld. Als jonge man wordt hij zo aangegrepen door de dood van zijn moeder dat hij op zoek gaat naar meer betekenis in zijn leven. Een van zijn leraressen inspireert hem en laat hem kennismaken met kunst en literatuur; er gaat een wereld voor hem open. Hij zit vol idealen en denkt de wereld iets te kunnen bieden door ook leraar te worden.

Wanneer hij jaren later terugkijkt op een serie mislukte relaties, heeft hij het gevoel dat hij is weggedreven van zichzelf. In de loop der jaren is hij de passie verloren die hem altijd voortdreef. Juist dan ontmoet hij wederom een vrouw, veel jonger dan hij, die iets wezenlijks in hem weet te raken.

De pers over Portret van een man

'De kracht zit in de melancholische, zintuiglijke en dromerige stijl, waardoor zijn romans een universele en filosofische zeggingskracht krijgen. Grøndahl op zijn best.’ **** de Volkskrant

Portret van een man is een grand tour van verliefdheden.’ De Standaard

‘Een instant klassieker.’ DWDD Boekenpanel

Dit boek in de pers

Meester van het overspel  
De Volkskrant  

Prachtig meeslepend boek, vol juweeltjes van zinnen die de lezer moeiteloos de diepte intrekken. Aanrader!  
NBD BIBLION  

Een instant klassieker!!  
DWDD BOEKENPANEL  

Er is maar één manier om erachter te komen, waarom dit boek zo mooi is: gewoon lezen.  
ARNHEMSE KORIER  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

De betrekkelijkheid van geluk

De veelbekroonde Deense auteur Jens Christian Grondahl verrast je opnieuw met een diepgaand psychologisch literair werk: 'Portret van een man'. De hoofdpersoon van deze in drie delen opgebouwde roman, blikt terug op de tijd dat hij als jonge man met verschillende vrouwen samen was. De dood van de eerste vrouw in zijn leven, zijn moeder, heeft een dermate verstorend effect dat zich in de rap voortschrijdende tijd een patroon van mislukte relaties en hunkering naar betekenis ontvouwt. Ook de band met Maria, met wie hij zijn dochter Julia krijgt, gaat kapot. Steeds komt hij er achteraf achter hoe belangrijk deze vrouwen voor hem zijn, en steeds is het te laat. Is hij wel geschikt om als vader en man in een doodnormaal gezin te functioneren? Hij voelt zich anders dan de ogenschijnlijk normale en gelukkige mensen om hem heen. De ongrijpbaarheid van het toeval, dat allesbepalend is geweest in zijn leven, frustreert hem enorm. Tot hij op een dag wederom een vrouw leert kennen en eindelijk lijkt alles op zijn plek terecht te komen. Er schuilt een gevaar dat een roman die gebaseerd is op een dergelijk gegeven ronduit saai wordt, in herhalingen vervalt of gewoonweg niets toevoegt aan de duizenden titels waarin een man in de herfst van zijn leven terugkijkt naar zijn jonge jaren. Maar 'Portret van een man' geeft je geen enkele ruimte om je hierover zorgen te maken, het verhaal is ijzersterk en verrassend, waarmee Grondahl opnieuw bewijst zich op eenzame hoogten te begeven.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • verhalen uit Scandinavië
  • lichte dromerigheid

Details:

Auteur(s)Jens Christian Grøndahl
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
Vertaler(s)Femke Blekkingh-Muller
ISBN9789402303209
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte575 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten