Pulphead-   eReader eBook

John Jeremiah Sullivan • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Pulphead is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kan je Amerika vervatten in een boek? Met Pulphead bewijst John Jeremiah Sullivan van wel. Hij neemt de lezer mee op een opwindende reis langs de hogere, lagere en vergeten cultuur van Amerika. In zijn essays combineert hij de energie van Hunter Sompson met de scherpe intelligentie van Joan Didion, aangevuld met een volkomen eigen charme en eruditie.

Sullivan schrijft onder meer over religie bij een christelijk popfestival in het Ozarkgebergte, over de vergane glorie van voormalige sterren van reality-tvprogramma s, over de bijna-doodervaring van zijn broer, en hij trekt naar Indiana om verslag te doen van de jeugd van Michael Jackson. Hoewel de onder werpen waarover Sullivan schrijft zeer uiteenlopend zijn, wordt geleidelijk duidelijk wat de rode draad van Pulphead is: hier wordt de geschiedenis van een land op unieke en onvergetelijke wijze beschreven.

Dit boek in de pers

De stijl van Sullivan is volstrekt origineel en biedt een rijke mix van verheven, toegankelijk en gewaagd taalgebruik.  
The New York Times  

John Jeremiah Sullivan is ondanks zijn 39 jaar veruit de hipste jonge essayist van de VS. Fijne observaties van iemand die weet waarover hij schrijft en dat bovendien nog eens heel literair doet. ... Sullivan schrijft niet over wat hij allemaal weet, maar over wat hij begrijpt. ... Levenservaring is alles, als je uit jezelf wil schrijven. John Jeremiah Sullivan brengt het in deze jaloersmakende essaybundel in de praktijk.  
De Groene Amsterdammer  

Pulphead is een grootse, opwindende verzameling essays.  
The Guardian  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Amerika
  • diepgaande essays

Details:

Auteur(s)John Jeremiah Sullivan
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023478706
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's368
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1203 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten