Rafaël-   eReader eBook

Christine Otten • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Rafaël is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Brabantse kapster Winny en de Tunesiër Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesië en verwachten een kind. Dan breekt de Jasmijnrevolutie uit en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen. Rafaël is het waargebeurde verhaal van twee geliefden die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een spannend en actueel boek over grenzen, dromen, wilskracht en liefde die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt.

Dit boek in de pers

Ach wat een beeldschoon en tragisch en godzijdank-goed-aflopend verhaal (...) Een verhaal over wat Nizar en kapster Winny moesten overwinnen om samen te zijn. Móói!  
Libelle  

Rafaël is een indrukwekkend portret over hoe de grotewereldproblematiek afzonderlijke levens kan raken, en hoe menselijke verhoudingen onder druk komen te staan wanneer de realiteit hard blijkt.  
BOEK  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Actueel boek over liefde die regels en landsgrenzen overstijgt

Nieuwsfeiten lijken soms abstract, en ver van ons bed. Totdat plots een concreet verhaal de problematiek schrijnend reëel maakt. Rafaël is het waargebeurde verhaal van een man en een vrouw die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een spannend en actueel boek over grenzen, dromen, wilskracht - en liefde die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt. De Brabantse kapster Winny en de Tunesiër Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesië en verwachten een kind. Dan breekt de Jasmijnrevolutie uit en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen. 

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over immigratie
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Christine Otten
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025442521
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's206
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte393 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten