Receptenleer-   eReader eBook

A. van de Zedde, J.G. van Eden, T.F. Visser, W.J. Gerritsen • eBook

€ 43,99

Direct downloaden

Gratis verzending
Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het auteursteam van het boek Receptenleer is met een stofkam door de vele hoofdstukken gegaan. Het resultaat is niet alleen aan de glossy buitenkant zichtbaar, ook het binnenwerk is ingrijpend gewijzigd.Hoofdstukken zijn afgestoft, aangepast aan de nieuwe tijd. In het hoofdstuk Technieken is bijvoorbeeld de maximale frituurtemperatuur verlaagd. Waar bij frituren ooit 220 graden Celsius onbekommerd werd toegepast, wordt tegenwoordig uit gezondheidsoogpunt 180-200 graden als het maximum beschouwd. Ook schrapten de auteurs, geïnspireerd door het boek Cook & Chemist van Eke Marien en Jan Groenewold, de termen dichtschroeien van vlees en het achteráf zouten ervan. Receptenleer is de leer die zich bezighoudt met de principes van de voedselbereiding, de instructie betreffende de voedselbereiding en de vraag waarom bepaalde technieken worden toegepast en ingrediënten in een bepaalde verhouding worden gebruikt.Bij het ontwerpen van de structuur van het boek Receptenleer is het gerecht als uitgangspunt genomen. De algemene bereidingstechnieken worden in een apart hoofdstuk expliciet behandeld, met vermelding van de materialen waarmee deze handelingen kunnen worden uitgevoerd.In de tekst krijgt het gevolg van de techniek, het proces, een korte beschrijving. Studenten voor wie een verdieping in de behandeling van de processen gewenst is, worden verwezen naar een speciaal hoofdstuk in het boek, waarin de processen in de voedselbereiding nader worden uitgewerkt. NIEUW: de HB E-cardDe HB E-card in het boek geeft docenten en studenten van hogescholen en universiteiten online toegang tot een digitaal leerobject, waarin met behulp van filmpjes een aantal bereidingstechnieken en via animaties biochemische processen worden weergegeven.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)A. van de Zedde, J.G. van Eden, T.F. Visser, W.J. Gerritsen
UitgeverijThiememeulenhoff
ISBN9789006580204
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's189
Verschijningsdatum
Formaat
Adobe PDF met Adobe DRM
Adobe PDF met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte6221 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten