Reeks Zorgindruk 'Ben niet gek, ben net moeder'. verhaal over kraambedpsychose, depressie en herstel-   eReader eBook

Manon Valken • eBook

€ 10,99

Direct downloaden

Reeks Zorgindruk 'Ben niet gek, ben net moeder'. verhaal over kraambedpsychose, depressie en herstel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Stel je voor dat je na de bevalling hyperactief bent, niet meer kunt slapen en de realiteit compleet uit het oog verliest. Dat overkwam Manon. Zonder enige psychiatrische voorgeschiedenis ontwikkelt zij een kraambedpsychose en wordt zij op dag twaalf van haar kraambed opgenomen in een psychiatrische instelling. Nadat ze hiervan hersteld is - acht weken later - en weer naar huis mag, heeft ze ineens geen energie meer. Ze voelt zich somber en ervaart angsten, net als 10 à 15 % van alle bevallen vrouwen die een postnatale depressie doormaken. Manon beschrijft wat ze beleeft en voelt tijdens en na haar kraamtijd. Je leest hoe ze ziek wordt, wat er gebeurt tijdens haar opname en hoe het herstel verloopt. Tussendoor lees je hoe Manons partner dezelfde situaties beleeft. Ten slotte beschrijft Manon hoe zij achteraf, als ze weer gezond is, op de situatie terugkijkt. Een aantal van de reacties die Manon kreeg op haar ziekte: - ‘Wat is dat, een kraambedpsychose?’ - ‘Is dat een postnatale depressie?’ - ‘Had je toen a keer van je baby?’ - ‘Waar word je dan tegen zoiets behandeld?’ - ‘Ik dacht juist dat jij een heel sterk persoon was.’ Met het uitbrengen van haar verhaal hoopt Manon meer bekendheid en daarmee openheid te creëren over kraambedpsychose en postnatale depressie.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Manon Valken
UitgeverijUitgeverij De Graaff
ISBN9789077024942
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's415
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1709 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieZorgindruk
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten