Remington-   eReader eBook

Bert Natter • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Remington is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Art Rooijakkers: Een roadtrip to remember.

Een oude, gevierde dichter is naar zijn geboortestad Hamburg teruggekeerd om zijn laatste bundel te schrijven. Hij belt zijn zoon, een succesvolle kunstenaar, met de vraag of die hem wil komen halen. De zoon gaat naar Hamburg, niet in het besef dat het de laatste reis wordt die zijn vader ooit zal maken. Per antieke Mercedes trekken ze door Duitsland, Groningen, Friesland. Onderweg gebeuren er wonderlijke en juist heel gewone dingen. Ze halen herinneringen op en beleven intiemere momenten dan ze ooit hebben gekend.

De reis verloopt langzaam maar voorspoedig, tot de weerloze, oude dichter op de Afsluitdijk een daad stelt waarmee hij zijn zoon in verbijstering achterlaat: `Ik zie mijn vader niet meer. In de achteruitkijkspiegel blijft de Poolse vrachtwagen achter mij aan rijden. Ik moet mee met de rest van het verkeer, naar de overkant. Remington is een ontroerend en liefdevol verhaal van een vader en een zoon.

Dit boek in de pers

De roman is zo rijk dat je bij herhaald lezen nog steeds niet het gevoel hebt alles wel te kennen of te doorzien. (..) Zonder ermee te pronken slaagt Natter erin het hoofd en het hart te raken. Hij maakte van dit boek twee genreromans en een ideeënroman ineen, en vulde die bovendien op zo'n originele manier in dat het boven de genres uitstijgt. Op naar de shortlist van de ECI Literatuurprijs.  
NRC  

Bert Natter overtreft zichzelf met gedurfd 'praatboek' van twee tijdgeesten [...] De kracht van de roman zit in zijn ingetogenheid [...] Natter lijkt een nieuwe weg in zijn schrijverschap in te slaan.  
De Volkskrant  

Een knappe, vaardig geschreven roman [...] Een roadnovel die je 400 kilometer lang meesleurt in de denkwereld van twee creatieve geesten  
De Telegraaf  

Een geraffineerde structuur, mooi taalgebruik zonder tierelantijnen, sterke dialogen, interessante ideeën over literatuur, muziek en beeldende kunst en last but not least een ontroerend beeld van een vader-zoonrelatie: Remington is een razend knappe roman.  
Hebban.nl  

Intiem plot [...] Meeslepend [....] Natter is een man van details. Van kleine verrassende wendingen. Van wonderlijke herinneringen, aan verhalen die - soms ondanks hun droevigheid - alsnog een glimlach veroorzaken. Met vluchtige pennenstreken schetst hij treffend de landschappen die ze passeren. [...] Krachtig verhaal  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het verlies van een vader
  • romans over vaders en zonen

Details:

Auteur(s)Bert Natter
UitgeverijThomas Rap
ISBN9789400403406
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1043 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten