Ripper-   eReader eBook

Isabel Allende • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Ripper is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Indiana Jackson is een eigenzinnige alleenstaande moeder in het hedendaagse hippe San Francisco. Ze verdient de kost met aromatherapieën en massage en koestert een grote liefde voor de mensen om zich heen, in het bijzonder voor twee mannen: kunstliefhebber en bon-vivant Alan Keller, en ex-marinier Ryan Miller. Terwijl Indiana haar liefdesleven op orde probeert te brengen, is haar slimme dochter Amanda meer geïnteresseerd in de duistere kant van het leven. Onder haar leiding spelen enkele mensen op internet het Ripper-spel, waarin de deelnemers moorden uit de negentiende eeuw proberen op te lossen. Maar wat een spel was, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de aandacht van de rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. De moorden houden de stad in hun greep, maar de politie weet er geen raad mee. Het lijkt erop dat het Amanda en haar groep gaat lukken de zaken op te lossen, totdat blijkt dat de moordenaar al die tijd veel dichterbij is geweest dan de meeste ripperspelers hadden verwacht. Het leven van Indiana Jackson komt op het spel te staan. Een spannend verhaal vol kleurrijke personages en een verrassende plot over een vrouw die moet kiezen en een moordenaar die al gekozen heeft De pers over Ripper: `Scherp, spannend en geestig. Je moet het maar kunnen: de zeventig gepasseerd en dan je beste roman schrijven. **** de Volkskrant `Ripper, een spannende, geestige, intelligente page turner. Relaxed en met een volkomen beheersing van haar schrijversvak, vertelt Allende het verhaal [...] Terechte bestseller. **** De Limburger `Met dit boek bewijst Allende dat ze haar lezers nog steeds kan betoveren. **** Cultuurbewust.nl `...wie houdt van een breed uitwaaierend verhaal vol kleurrijke personages, grappige zijpaden en liefdevolle detaillering, zit helemaal goed met 'Ripper'. **** HDC Media-dagbladen `Onweerstaanbaar! Margriet `Snel schakelend en eloquent, filmisch en met een onvermijdelijke dosis psychologische duiding krijgt Allende haar lezers op het puntje van hun stoel. - De Telegraaf `Een nieuwe Allende is altijd een feestje. Zin `Ripper heeft alle kenmerken van een bestseller. Elsevier `Allende is heel geestig, ze vat de tijdgeest. Marleens Boek van de Week `Allende heeft er duidelijk lol in. NRC Handelsblad `Isabel Allende weet hoe het moet, bestsellers schrijven. Lifestylelog.nl `Isabel Allende laat met Ripper zien dat ze zich kan meten met de beste thrillerschrijvers. Mustreads.nl

Dit boek in de pers

Ripper is veel meer dan een goed geschreven thriller. Het is vooral een indrukwekkende doorsnede van de smeltkroes San Francisco en, meer in het algemeen, een scherpe, barmhartige en ook geestige kijk op onze geglobaliseerde, multiculturele wereld. Gedurfd is hoe Allende vrijwel tot het einde toe de tijd neemt om de achtergronden, temperamenten en wederwaardigheden van telkens weer nieuwe personages te belichten, zonder de vaart van de vertelling in gevaar te brengen.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een hippe therapeute raakt verzeild in een bloedstollend moordmysterie

De koningin van de Zuid-Amerikaanse roman waagt zich aan een onvervalste thriller en doet dat met veel panache. Dat Isabel Allende een vakvrouw is als het om schrijven gaat, is een understatement. Vanaf de eerste bladzijden is het duidelijk dat ze ook dit genre naar haar hand weet te zetten. In San Francisco vermoordt een seriemoordenaar het ene slachtoffer na het andere, telkens op een nieuwe inventieve manier. Niet alleen de politie slaat aan het puzzelen, ook een groep computernerds probeert de dader te vatten. De toon van het verhaal is onmiskenbaar Allende, maar de zachte romantiek heeft plaatsgemaakt voor stevig realisme. In Ripper voert ze een serie onvergetelijke karakters op. Dit, samen met de stevige plot, maken van dit boek een echte aanrader.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over San Francisco
  • Latino-literatuur

Details:

Auteur(s)Isabel Allende
UitgeverijWereldbibliotheek
ISBN9789028441224
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's363
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1362 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten