Rivka-   eReader eBook

Femmetje de Wind • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Rivka is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Rivka Cohen heeft een succesvolle carrière als redacteur en een schijnbaar gelukkig gezinsleven, maar innerlijk knaagt de onrust aan de zorgvuldig opgebouwde buitenkant. Het onverwachte weerzien met haar ex-minnaar de veel oudere, getrouwde en fortuinlijke Daniel Rubinstein overrompelt haar. Als blijkt dat Daniel een geheim op het spoor is dat haar vader aangaat, is de twijfel bij Rivka compleet. Rivka groeide op in een gezin waar haar Joodse vader de oorlog altijd met zich meedroeg. Zijn trauma, dat zich haast ongemerkt in haar heeft vastgebeten, komt tijdens de intense verhouding met Daniel pijnlijk aan de oppervlakte. Rivka kan de vragen over haar identiteit en het verleden niet meer ontlopen. Ze reist naar Israël om de wortels van haar eigen geschiedenis te zoeken. Maar hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe meer ze haar zorgvuldig opgebouwde zekerheden dreigt te verliezen. Hoe ver gaat Rivka in een poging het verleden van haarzelf, haar vader en haar verloren familie te herstellen?

Dit boek in de pers

Ze hebben het wel altijd over die Joodse moeders, hier is de Joodse vader. Rivka is een ontroerende familiegeschiedenis.  
ROBERT VUIJSJE  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een aangrijpend verhaal over tweedegeneratie oorlogsslachtoffers

Schrijven kan ze wel, Femmetje de Wind; Journalist, uitgever, columnist, en schrijver. Dat haar debuutroman, Rivka, leest als een speer, is dan ook vanzelfsprekend. De thematiek daarentegen is minder voor de hand liggend. Rivka is een dochter van een joodse vader en niet-joodse moeder. Ze is op zoek naar de liefde, maar vanwege haar bindingsangst lukt het haar niet die te vinden. Daar komt bij dat ze zich van kinds af aan verantwoordelijk voelt voor het welzijn van haar vader Isaac, wiens traumatische oorlogsverleden alles overheerst, dus ook het leven van Rivka. Als ze In de oudere, rijke, knappe – ook half joodse - advocaat Daniel Rubinstein denkt haar grote liefde gevonden te hebben, komt ze al snel bedrogen uit. Gaandeweg het boek blijkt namelijk hoezeer de oorlog ook in zijn leven verankerd ligt. In de zoektocht van Rivka en Daniel naar het verleden, wordt er steeds meer duidelijk over hoe dat verleden zich in het heden manifesteert. Een verhaal over tweedegeneratie oorlogsslachtoffers.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over liefdesrelaties
  • romans over familiegeschiedenissen

Details:

Auteur(s)Femmetje de Wind
UitgeverijXander Uitgevers
ISBN9789401603140
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's252
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3080 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten