Rood of dood-   eReader eBook

David Peace • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Rood of dood is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1959 speelde Liverpool in de Engelse Tweede Divisie. Ze hadden nog nooit een prijs gewonnen. Vijftien jaar later had de ploeg drie kampioenschappen gewonnen: twee fa Cups en de uefa-Cup. Liverpool was de succesvolste en populairste club van Engeland. Hun manager werd verafgood en zou onsterfelijk worden. Zijn naam was Bill Shankly, zijn werk was zijn leven. Hij inspireerde mensen en hij veranderde ze, zowel de spelers als de supporters. Maar in 1974, toen Liverpool op het punt stond nog groter te worden, nam Shankly een schokkend en onbegrijpelijk besluit: hij nam ontslag.

Rood of dood is het verhaal van Liverpool en Bill Shankly. Het verhaal van een man en zijn werk, en van een sport die toen nog puur om het spel ging. Door zich geheel op zijn hoofdpersoon te richten, geeft David Peace zijn meesterlijke roman een enorme meerwaarde: dit is een boek over het leven zelf, over principes en keuzes, over liefdes en teleurstellingen, over wensen en prestaties.

Dit boek in de pers

David Peace is een goede schrijver. Hij heeft opnieuw een boek geschreven over voetbal. Over manager Bill Shankley, die Liverpool Football Club tussen 1959 en 1974 in een topclub transformeerde. Het is een vermoeiend boek. Dat heeft met de stijl te maken. Opsommingen, herhaling en korte zinnen. (...) Aan de andere kant; de stijl van Peace heeft wel iets hypnotiserends, waardoor je soms langer blijft doorlezen dan je van plan was. En dan kom je bij het schitterende hoofdstuk 52; Het begieten van de tuin. Dat volgt op Shankleys besluit te stoppen als manager van Liverpool Football Club. Het begieten van de tuin is een geweldig hoofdstuk, en is ook de reden dat Dood of rood vier sterren krijgt.  
Het Parool  

Krachtig en hypnotiserend. Je hoeft geen voetbalfan te zijn om hiervan te genieten.  
The Guardian  

De ultieme sportroman. Rood of dood is een winnaar.  
The Washington Post  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over voetbal
  • lichte verhalen uit het ware leven

Details:

Auteur(s)David Peace
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023483595
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's614
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1616 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten