Roosevelt-   eReader eBook

Gie Bogaert • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Roosevelt is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wie is de vrouw die tellend de dag doorbrengt op de perrons van het centrale metropoolplein? Hoeveel wrok zit er in de jongeman die zich schuilhoudt in een kamer van Hotel Terminus? En waar verlangt de trambestuurder naar wanneer hij de laatste keer het plein op draait?

Op een broeierige zomerdag worden in Roosevelt verschillende mensenlevens naar een apotheose gevoerd. Terwijl de zon boven de daken klimt en de dag zich langzaam omkeert, dwalen een Pools hoertje, een literatuurdocent en een zwerver rond - ieder met een geheim. Hun verhalen zijn stuk voor stuk meeslepend, soms huiveringwekkend en af en toe onthutsend. Het stadsplein vormt het toevallige decor en bewaart als enige het overzicht.

Met stilistisch vernuft legt Gie Bogaert in deze bijzondere roman het hart van een stad bloot en brengt hij een geraffineerde hommage aan de kracht van het verzinnen.

Dit boek in de pers

Bogaert heeft zijn roman zo vernuft in elkaar gestoken dat alle stemmen elkaar tegenkomen, als in een zangkoor. Een fraaie puzzel van menselijke drama's.  
De Standaard  

Gie Bogaert zoekt naar een nieuwe vorm in zijn roman Roosevelt, maar blijft zijn delicate verteltrant trouw. Hij toont zijn aandachtig oog voor het menselijke va-et-vient, al eindigt zijn boek dan met knallen. Ook hier toont hij vooral zijn talent voor miniaturen, delicaat en minutieus, ja, zelfs intimistisch. Met Roosevelt voegt hij alleszins een voortreffelijk boek toe aan zijn onderschatte oeuvre.  
De Morgen  

Bogaert is schrijver van beklijvende romans waarin de verlangens maar toch vooral de onmogelijkheid van die verlangens - zeg maar gerust: de stille wanhoop - van mensen wordt bezworen in een minimalistisch, uitgepuurd Nederlands dat uniek is in de Vlaamse letteren.  
Knack  

Gie Bogaert toont in Roosevelt opnieuw zijn literaire kracht. Hij is de pointillist die op een grote manier kleine verhalen vertelt. Hij ontroert zonder melig te zijn, is accuraat in beschrijvingen en dialogen en weet de drama's en lichtpunten in alledaagse levens in mooie miniaturen te vangen.  
Het Nieuwsblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het stadsleven
  • romans over gewone mensen

Details:

Auteur(s)Gie Bogaert
UitgeverijDe Bezige Bij
ISBN9789023496885
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's174
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1089 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten