Rose-   eReader eBook

Rosita Steenbeek • eBook

€ 7,49

Direct downloaden

Rose is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In haar nieuwe boek ‘Rose’ vertelt Rosita Steenbeek het bewogen leven van haar grootmoeder Rose en de lotgevallen van haar joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rose is de dochter van een joodse moeder en een Duitse vader. In 1929 verliest zij haar hart aan Gerard, een Nederlandse dominee, en samen vestigen zij zich in Klaaswaal, een dorpje onder de rook van Rotterdam In de jaren dertig waaiert Roses joodse familie uit over de wereld, op de vlucht voor Hitlers antisemitische bewind. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en op 14 mei ziet Rose de bommen op Rotterdam vallen. Haar man sluit zich aan bij het verzet en wordt opgepakt. Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie in de oorlog aan verschillende kanten van het front terecht. Rosita Steenbeek, bekend van haar vele romans en boeken over Rome, schrijft met ‘Rose’ een boek over een grote liefde tussen twee mensen, maar ook over goed en kwaad, over vergeving en over hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit.
Bestsellers nu vanaf € 4,99

Dit boek in de pers

Steenbeek schildert het leven van haar grootmoeder in levendige kleuren.  
De Gooi- En Eemlander  

Een boek waarin alle grootse thema’s worden aangetikt: de liefde, vergeving en de dunne lijn tussen goed en fout. Lees! Opdat we niet vergeten.  
JAN  

Een bewogen stuk wereldgeschiedenis door de ogen van een bijzonder sterke vrouw.  
Opzij  

Een zeer aangrijpend boek.  
HISTORISCH NIEUWBLAD  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Steenbeek laat je de geschiedenis herbeleven met het aangrijpende verhaal van haar grootmoeder.

Rosita Steenbeeks grootmoeder Rose is de hoofdpersoon in dit aangrijpende verhaal dat zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt. Rose is half Joods, half Duits en haar familie waaiert uit over de wereld terwijl Hitlers schrikbewind zich als een olievlek over Europa vespreidt. Zo gebeurt het dat familieleden op een zeker moment aan verschillende kanten van de frontlinie eindigen. De beschrijvingen van gebeurtenissen en de verschillende plaatsen in Nederland zijn zeer waarheidsgetrouw en direct herkenbaar voor lezers die de oorlog in die omgeving hebben meegemaakt. Steenbeeks familiegeschiedenis is daardoor ook een historisch document over de waanzin van de oorlog die alles en iedereen doorkruist en bewijst dat familiebanden en echte liefde voor niets wijken.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over jodendom
  • lekker leesvoer over serieuze zaken

Details:

Auteur(s)Rosita Steenbeek
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026328619
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's316
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte6878 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten