Roxy-   eReader eBook

Esther Gerritsen • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Roxy is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Roxy is zevenentwintig als haar man met zijn minnares verongelukt. Ze blijft achter met hun dochter, hun huis, de auto, zijn assistente, de oppas en de schaamte om dit roemloos einde van hun huwelijk. Haar familie ontfermt zich over haar, maar Roxy zoekt geen troost, ze zoekt een vijand.

Dit boek in de pers

De verhalen en romans van Esther Gerritsen […] zijn altijd extreem, dramatisch en confronterend.  
Trouw  

Roxy's ontreddering en sociaal tekortschieten zijn zowel pijnlijk als boeiend door de vlijmscherpe analyse en de onderkoelde humor.  
Algemeen Dagblad  

Een heel goed boek. Ongelofelijk knap.  
ADRIAAN VAN DIS IN DWDD  


Reviews & recensies

“Gerritsen weet de angstaanjagende precisie en donkerte van iemand als Samuel Beckett te vangen.” De Morgen

Twee politieagente komen Roxy het nieuws brengen dat haar man is omgekomen in een verkeersongeval. Daarmee begint het verhaal van een vrouw die een enorme schok krijgt, en daar op een heel bizarre manier op reageert. De begrafenisondernemer ter plekke verleiden is daar slechts één van de uitingen van.  Met rake, soms bevreemdende dialogen neemt de auteur je mee naar de duisternis waar Roxy ’s geest in ronddoolt. Vervreemd van de realiteit  vertrekt zij uiteindelijk, samen met haar dochter, de oppas en de assistente  van haar dode echtgenoot op een losgeslagen roadtrip die tegelijk een vlucht uit, en een zoektocht terug naar de reële wereld blijkt te zijn. Ester Gerritsen slaagt er in om op meesterlijke wijze een scala aan emoties teweeg te brengen: van irritatie over ronduit ergernis (stuur dat mens toch naar een psychiater!) tot mededogen en aanvaarding. Vooral de rol van dochtertje Louise is prachtig uitgewerkt. Zij is het, die er uiteindelijk in slaagt om met haar kinderlijke onschuld haar moeder terug in de richting van de realiteit te sturen. Sterke personages, sterk verhaal, sterke dialogen, sterke emotie. Een heel sterk boek. Goed dat we dank zij de Boekenweek met zijn allen kunnen kennis maken met Esther Gerritsen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over weduwes
  • romans over het verlies van een geliefde

Details:

Auteur(s)Esther Gerritsen
UitgeverijDe Geus
ISBN9789044533408
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's133
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1214 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieColibri-bibliotheek
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten