Safa, de kleine woestijnbloem-   eReader eBook

Waris Dirie • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Safa, de kleine woestijnbloem is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De kleine Safa Four, een meisje uit een van de sloppenwijken van Djibouti in de Hoorn van Afrika, wordt gevraagd om de jonge Waris Dirie te spelen in de verfilming van Diries levensverhaal Mijn Woestijn. Dirie, een voorvechter van vrouwenrechten, staat erop dat haar ­ouders beloven om Safa nooit te laten besnijden. In ruil voor deze belofte, waar de ouders van Safa een contract voor ondertekenen, steunt ­Dirie het gezin financieel.

Alleen is de druk van de gemeenschap groot. Als Waris Dirie hoort dat de ouders van Dirie toch overwegen hun dochter te laten besnijden, besluit ze er alles aan te doen om de ouders op tijd op op andere gedachten te brengen en de kleine Safa te beschermen.

De pers over Safa, de kleine woestijnbloem

‘Safa, de kleine woestijnbloem’ is een prachtig boek, geschreven door een powervrouw. Dit boek zou op elke middelbare school gelezen moeten worden.' ***** Chicklit.nl


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Indringend verslag van de strijd tegen de vrouwenbesnijdenis. Prachtige cover!

Waar gebeurd verhaal waarin Waris Dirie beschrijft hoe ze probeert om Safa, een meisje uit de sloppenwijk van Djibouti in de Hoorn van Afrika, te behoeden voor besnijdenis. Je maakt kennis met de DFF-foundation (Desert Flower Foundation) tegen genitale verminking. Deze heeft de auteur, zelf ook slachtoffer van vrouwenbesnijdenis, opgericht, om te strijden tegen vrouwenbesnijdenis. Het boek is een aanrader voor wie is geïnteresseerd in vrouwenrechten en hoe andere culturen ermee omgaan. Er is nog een hele hoop te winnen!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over vrouwenrechten
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Waris Dirie
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Jolanda Lindert Te
ISBN9789402304688
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's212
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte9660 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten