Salam Europa!-   eReader eBook

Kader Abdolah • eBook eci.be lezers

€ 6,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.

Salam Europa! is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sjeed Djamal, docent oriëntalistiek aan de Universiteit van Amsterdam, woont al lange tijd in Nederland. Op een dag krijgt hij een reisboek in handen van een Perzische sjah, die in de negentiende eeuw door Europa reisde. Sjeed Djamal vindt het fascinerend. Nieuwsgierig besluit hij om deze reis zelf te maken, met een afstand van anderhalve eeuw. Samen met zijn student Iris wijdt hij zich aan de geschriften van de sjah en zijn medereizigers. Hij ziet hoe de sjah dwars door Europa reist, en zelfs door België en Nederland. Op die manier volgt hij de reusachtige karavaan van de sjah die steeds dieper het continent in trekt. Gaandeweg dringt de geschiedenis, maar ook het heden van Europa, steeds dieper tot Sjeed en zijn assistente door. Salam Europa!, de nieuwe, grote roman van Kader Abdolah, is een boek over nieuwsgierigheid en belangstelling voor de ander. Het is een overrompelende roman, over de schoonheid en de betekenis van het over de grenzen kijken, waarin realiteit en verbeelding door elkaar lopen. Tegelijk is dit boek een vertelling over het heden, waarin Kader Abdolah de gebeurtenissen van nu, rondom de immigratie en de terreur, op een onvergelijkbare manier in zijn verhaal verweeft, wat het een hoogst actuele roman maakt. Het resultaat: een schitterende oosterse vertelling over Europa. Kader Abdolah (Iran, 1954) is sinds zijn debuut De adelaars (1993) niet meer uit onze letteren weg te denken. Tot zijn grote en internationaal succesvolle romans behoren onder meer Spijkerschrift (2000), Het huis van de moskee (2005), De koning (2011) en Papegaai vloog over de IJssel (2014). Over Papegaai vloog over de IJssel: 'Een dik, spannend en aandoenlijk boek over migranten en lokale perikelen in Nederland.' NRC HANDELSBLAD 'Een prachtig boek om te lezen. Een boek dat tot nadenken stemt.' NEDERLANDS DAGBLAD 'Een wonderschone roman. Dit boek moet iedereen lezen.' ZIN 'In zijn nieuwe roman mengt Abdolah persoonlijke en nationale gebeurtenissen tot een sprookjesachtig geheel.' TROUW
Bestsellers nu vanaf € 4,99

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Vermakelijk en avontuurlijk boek over Europa dat je tegelijkertijd aan het denken zet. Prachtig beschreven en intelligent verteld.

Abdolah verwijst in zijn roman regelmatig naar gebeurtenissen in het heden en verleden van Europa. Hij verwerkt de Europese geschiedenis in zijn hekajats. Dat zijn korte, oosterse fabels, die soms met veel humor opgeschreven zijn. Daarnaast laat hij zijn personages recente gebeurtenissen in Europa benoemen, zoals de aanslag op Charlie Hebdo. De roman stemt tot nadenken over Europa. Of dat nu komt door de sjah, die aan de ene kant ontwapenend nieuwsgierig is naar Europa, of door Sjeed Damal die met zijn studente Iris een bezoekje brengt aan de wijk Molenbeek in Brussel. Abdolah slaagt erin met zijn fantasie heel veel op te roepen, zonder een scherp standpunt over Europa in te nemen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het Midden-Oosten
  • boeken om over na te denken

Details:

Auteur(s)Kader Abdolah
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044630879
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's420
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte2438 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten