Schadevolle jaren-   eReader eBook

Richard Russo • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sam Hall is een gokker en een herrieschopper die, eenmaal terug uit de Tweede Wereldoorlog, zijn wat zenuwachtige vrouw Jenny en hun pasgeboren zoontje Ned in de steek laat. Maar een paar jaar later duikt hij weer op, kidnapt Ned, en dan begint de oorlog tussen de twee ouders pas goed. Het duurt niet lang of Ned verdeelt zijn tijd tussen Sams bouwvallige appartement en Jenny’s licht neurotische, mistroostige wereld waarin verlangens niet worden vervuld en de tijd lijkt te stollen. Het wordt een soort loopgravenoorlog waarbij geen winnaars zijn, least of all Ned zelf, die door het gestruikel van zijn ouders niet de vaardigheden meekrijgt om later zelf met het fenomeen liefde om te gaan. Twintig jaar lang probeert hij zich te ontworstelen aan de duistere invloeden van zijn kindertijd en jeugd op zijn volwassen leven. Hij wil zijn vaders affectie winnen, maar niet in zijn voetsporen treden en dat levert een onoplosbaar dilemma op, want hoe kun je als zoon een vader behagen die werkelijk alle regels, conventies en omgangsvormen aan zijn laars lapt en die de hoogste autoverzekeringspremie betaalt?!

Schadevolle jaren verschijnt in een gloednieuwe vertaling van Kees Mollema, die eerder al Het inzicht van Griffin vertaalde.

De pers over Schadevolle jaren :

‘Ondanks de tijd en aandacht die hij schenkt aan elke scène en elk detail, [heeft het] de vaart en het gulle vertelplezier van John Irving. (…) Een plek [Mohawk] van herinneringen wordt het; geen nostalgische of zoete, maar wel springlevende herinneringen. Richard Russo schreef ze meesterlijk op.’ – Het Parool

Schadevolle jaren is de meest persoonlijke roman die Pulitzer Prijs-winnaar Richard Russo ooit schreef. Het is een ode aan een vader die hij tijdens zijn jeugd nauwelijks zag. (…) Rauw en ontregelend is de inhoud, maar de toon van het boek is mild. (…) Wat Schadevolle jaren bijzonder maakt, is het mysterie van de ouder-kindrelatie. (…) Hoe uitzichtloos het bestaan van zijn personages vaak ook is, lichtheid regeert in Russo's werk.’ – De Telegraaf

Schadevolle jaren bevat alle elementen die Richard Russo tot zo’n onweerstaanbaar goede schrijver maken. De kalme, beheerste toon van een geboren verhalenverteller. De perfecte balans tussen net-niet-sentimentele treurnis en subtiele, laconieke humor. (…) Russo schetst alle personages minutieus en warm, net als de sfeer in zo’n verslagen stadje, dat in de jaren vijftig en zestig wegzonk in de vergetelheid.’ – HDC Media

‘Russo’s werk is tragikomisch; de hardheid van het menselijk bestaan wordt draaglijk gemaakt met sarcasme en rauwe straathumor. (…) Schadevolle jaren is een schelmenroman boordevol kleurrijke personages en hilarische avonturen, die je niet alleen aan het lachen brengt, maar zeker ook je hart verwarmt.’ – Langedijker Nieuwsblad

Dit boek in de pers

Schadevolle jaren is de meest persoonlijke roman die Pulitzer Prijs winnaar Richard Russo ooit schreef. Het is een ode aan een vader die hij tijdens zijn jeugd nauwelijks zag. (...) Rauw en ontregelend is de inhoud, maar de toon van het boek is mild. (...) Wat Schadevolle jaren bijzonder maakt, is het mysterie van de ouder kindrelatie. (...) Hoe uitzichtloos het bestaan van zijn personages vaak ook is, lichtheid regeert in Russos werk.  
De Telegraaf  

Ondanks de tijd en aandacht die hij schenkt aan elke scène en elk detail, heeft het de vaart en het gulle vertelplezier van John Irving. (...) Een plek van herinneringen wordt het; geen nostalgische of zoete, maar wel springlevende herinneringen. Richard Russo schreef ze meesterlijk op.  
Het Parool  

Schadevolle jaren bevat alle elementen die Richard Russo tot zon onweerstaanbaar goede schrijver maken. De kalme, beheerste toon van een geboren verhalenverteller. De perfecte balans tussen net niet sentimentele treurnis en subtiele, laconieke humor. (...) Russo schetst alle personages minutieus en warm, net als de sfeer in zon verslagen stadje, dat in de jaren vijftig en zestig wegzonk in de vergetelheid.  
HDC Media  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over opgroeien
  • vrolijke boeken

Details:

Auteur(s)Richard Russo
UitgeverijSignatuur
ISBN9789044965292
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte856 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten