Scherptediepte-   eReader eBook

Rosan Hollak • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Scherptediepte is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een Tunesisch jongetje, onwetend van de grote gebeurtenis die hem te wachten staat, droomt van zijn grote held Bob Marley. Een oude Amerikaan wordt achtervolgd door herinneringen aan zijn overleden echtgenote. Een onzekere bokser op trainingskamp in het besneeuwde Noord-Amerika vestigt alle hoop op zijn met magische krachten ingestraalde waterflesjes.

In Scherptediepte verbindt Rosan Hollak op subtiele wijze de levens van zeven personages met elkaar. Met de nieuwsgierige, onderzoekende blik van de journalist en de sensitieve pen van de romancier tekent ze rake portretten van gewone mensen in ongewone situaties. Hollaks gevoel voor compositie en oog voor detail verraden haar fascinatie voor fotografie. Zoals een goede fotograaf het juiste moment kiest om af te drukken, zo weet Hollak in rake scènes een heel leven op te roepen.

Dit boek in de pers

Opvallend is de trefzekere toon, de internationale allure en de diversiteit van de verhaalfiguren.  
NRC  

Wat een kracht heeft die Hollak. In bedrieglijk eenvoudige taal - korte, puntige zinnetjes, stekelige dialogen, glasheldere observaties - weet zij als een schilder razendsnel het landschap neer te zetten. Ademloos was ik aan het lezen. Wat een schoonheid, wat een treurnis, wat een vreugde.  
Libelle  

Scherptediepte is een eigentijdse portrettengalerij. Hollak kruipt in de huid van haar medemens, of die nu zwart, blank, man of vrouw is. Toch blijft er een zekere afstand waardoor de lezer dat hij niet ziet, zelf mag invullen. Gelukkig.  
De Volkskrant  

Als journaliste maakte de politicologe/filosofe Rosan Hollak al naam. Uit haar literair debuut, over zeven onderling verbonden personages, spreekt een stoere, wereldse blik, met decors als Barcelona, Hanoi, en een Amerikaans trainingskamp voor boksers.  
Trouw  

Hollak dringt haar betrokkenheid niet op, maar weeft hem in haar verhalen. Het levert een interessante, soms hartverscheurende bundel op.  
Vrij Nederland  

Met uitzonderlijk empathisch vermogen slaagt Hollak erin om van de meest uiteenlopende figuren niet van echt te onderscheiden mensen te maken. Met Scherptediepte toont zij niet alleen aan een talentvol schrijfster te zijn, maar bovenal dat iedereen altijd alleen is, dat iedereen in wezen beklagenswaardig is en dat iedereen altijd bij de kunst terecht kan om uit te huilen.  
8Weekly  

Hollak schrijft korte, onsentimentele zinnen waaruit een scherp observatievermogen spreekt. In slechts enkele woorden weet zij haar personages te kenschetsen.  
HDC Media  

Details:

Auteur(s)Rosan Hollak
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023474159
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's131
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1004 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten