Schitterende ruines-   eReader eBook

Jess Walter • eBook eci.be lezers

€ 4,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Schitterende ruines is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is 1962. Op de rotsen van het ingeslapen vissersplaatsje Porto Vergogna staat Pasquale, een jonge Italiaan en eigenaar van het enige hotel. In dagdromen verzonken kijkt hij uit over het glinsterende water. Aan de horizon verschijnt een boot met op het dek een prachtige, in wit geklede dame. Ze is een Amerikaanse actrice en doodziek, zo ontdekt hij als ze haar intrek neemt in zijn hotel. Hollywood, vijftig jaar later. Een oudere, Italiaanse heer betreedt het kantoor van filmproducent Michael Deane op zoek naar de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten. Schitterende ruines vertelt het meeslepende verhaal van een onmogelijke, maar onverwoestbare liefde. Op onnavolgbare wijze verbindt Jess Walter het landelijke Cinque Terre van 1962 met het genadeloze Hollywood-bestaan vandaag de dag. Schitterende ruines handelt over tijd, over het moment dat voorbijgaat zonder dat we er erg in hebben en over het verleden dat we soms als een ruine achterlaten. Jess Walter toont hoe ons leven zich ontrolt: gecompliceerd en wreed en dichterlijk en betoverend tegelijk. Jess Walter schreef gedurende de afgelopen vijftien jaar met tussenpozen aan Schitterende ruines. Hij debuteerde in 2001 met Over Tumbled Graves. Daarna volgden vijf romans, waaronder National Book-award finalist The Zero en The Edgar Allen Poe-award winnaar Citizen Vince. Hij woont in Spokane, Washington. `Wat Jess Walter met de tijd, ruimte, genres, kunstvormen en taalregisters uithaalt in Schitterende ruines is ronduit spectaculair. De Groene Amsterdammer `Walter heeft een grootse roman geschreven. The Observer

Dit boek in de pers

Wat Jess Walter met de tijd, ruimte, genres, kunstvormen en taalregisters uithaalt in Schitterende ruïnes is ronduit spectaculair.  
De Groene Amsterdammer  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een onvergetelijke liefde die tientallen jaren spant

Een epische, levensgrote ode aan de liefde. Schitterende ruïnes weet diep te raken met haar bijna sprookjesachtige romance, en een doordringend gevoel van haast – de vergankelijkheid van de tijd. Een jonge Italiaanse man heeft een prachtig hotel in zijn bezit. Hij is onrustig en jong, en heeft het gevoel dat er nog iets groots voor hem in het verschiet ligt. Op een dag neemt een nieuwe gast intrek in zijn hotel: een prachtige Amerikaanse vrouw. Er is echter iets verschrikkelijk mis met haar. 50 jaar later is deze Italiaanse man haar nog steeds niet vergeten. Zijn leven komt onvervuld tot zijn eind, maar toch gaat de Italiaan naar haar op zoek. Wat er in de tussentijd is gebeurd, en wat er nog moet gebeuren, verhaalt Schitterend ruïnes met stijlvolle passie en diepgang. Een ontroerende roman over de liefde, het moment en de droefheid van ouderdom.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over onmogelijke liefdes
  • nostalgische verhalen

Details:

Auteur(s)Jess Walter
UitgeverijUitgeverij Marmer
Vertaler(s)Nicolette Hoekmeijer
ISBN9789460689000
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's348
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte996 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten