Sergeant Bertrand-   eReader eBook

Aleksandr Skorobogatov • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Sergeant Bertrand is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nikolaj en Vera zitten ’s avonds thuis, hij aan de wodka, zij aan de thee, wanneer er op de deur wordt geklopt. Vera doet open – Nikolaj luistert aandachtig mee vanuit zijn luie stoel. Er staat een man voor de deur, hoort hij, ‘Sergeant Bertrand’. Maar waarom fluisteren ze ineens? Zodra Nikolaj zichzelf dit afvraagt, ontstaat er een klein barstje in het wederzijdse vertrouwen van het echtpaar. De twijfel sluipt naar binnen door de openstaande deur, neemt bezit van Nikolaj en transformeert hem langzaam maar zeker tot één brok jaloezie. Daar kon je op wachten, met zo’n beeldschone vrouw, Vera, die avond na avond het toneel betreedt om aanbeden te worden door theaterbezoekers. Hij begint haar te volgen, te bespioneren, hoort geruchten over de losbandigheid die zo aan de toneelwereld kleeft, ziet in elke man een minnaar en raakt langzaam verstrikt in zijn hersenspinsels. Met Nikolaj raken ook wij steeds verder weg van een eenvoudige, eenduidige werkelijkheid. Wat is waar, en wat verzinnen we voor onszelf? Hoe gaan we om met aspecten van het leven die ons minder bevallen? En wat als we ons niet meer bewust zijn van onze eigen fabricaties? Sergeant Bertrand weeft een ingenieus web van intriges en illusies dat ons aan onze leesstoel gekluisterd houdt tot we volledig in het hoofd van Nikolaj zitten, en ons met hem afvragen: wie was toch die man voor de deur, die Sergeant Bertrand?

Dit boek in de pers

Skorobogatov vertelt zijn verhaal vanuit de gekte van zijn hoofdpersoon. Wat is waarheid, wat speelt zich alleen in het hoofd van Nikolaj af? In korte, koortsachtige hoofdstukjes word je meegesleept in een toenemende krankzinnigheid. Nikolaj zit gevangen in zijn jaloezie en de lezer is zijn medegevangene.  
NOORDHOLLANDS DAGBLAD  

Sergeant Bertrand is een huiveringwekkend boek, geschreven in de onopgesmukte stijl die het verhaal van de logica van een waan verlangt.  
DAGBLAD VAN HET NOORDEN  

Skorobogatov heeft seksuele obsessie, jaloezie, angst, geweld en het verlangen naar verlossing met elkaar verstrengeld; een donker boek dat speelt met de even verleidelijke als afstotelijke band tussen erotiek en geweld, liefde en haat en realiteit en nachtmerrie.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over jaloezie
  • onconventioneel werk

Details:

Auteur(s)Aleksandr Skorobogatov
UitgeverijCossee, Uitgeverij
Vertaler(s)Rosemie Vermeulen
ISBN9789059366688
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's128
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1785 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten