Sez Ner-trilogie-   eReader eBook

Arno Camenisch • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Sez Ner-trilogie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In korte, scherpe en levendige scènes roept de zeer talentvolle schrijver Arno Camenisch in de Sez Ner-trilogie een beeld op van het landelijke leven in Zwitserland. Het is een wereld van hard en soms gevaarlijk werk, eenzaamheid en alcoholisme. Maar altijd kan zijn toon worden gekarakteriseerd als liefdevol, humoristisch en begrijpend. Het resultaat is een unieke leeservaring over het moderne leven op het platteland.

Dit boek in de pers

De trilogie van de Zwitser Arno Camenisch is het soort boek dat niet de aandacht op zichzelf vestigt. De schrijver laat het kale leven zien, en doet dat zeer beeldend. Een schitterende trilogie.  
NRC  

De schrijver registreert het leven van alledag vanuit de hut van de koeherder en de kaasmaker. Het gaat nergens over en het gaat over alles. Eenmaal gewend aan de cadans ontdek je een verrukkelijke wereld. Heerlijk.  
Libelle  

Met zijn sfeervolle verhalen raakt Arno Camenisch een gevoelige snaar. ... Arno Camenisch heeft een geslaagde poging ondernomen om een stukje traditioneel leven aan de vergetelheid te ontrukken.  
De Volkskrant  

Ik voelde me meteen thuis in Sez Ner. Ik rook de bomen, de dieren. Ik herkende de stugheid van de mensen. Ik proefde de regen die buiten de stad zo anders is. Camenisch schrijft prachtig. Afstandelijk, maar niet afwerend.  
Het Parool  

Een rauwe pastorale. ... De bergen zelf komen tot leven, de Rijn stroomt hoorbaar door de boeken en lijkt met de proostende bergbewoners een grote symfonie te vormen.  
Trouw  

Met minimalistische zinnen en een ongepolijste stijl, alsof de personages het zelf geschreven hebben, schetst de auteur een gedetailleerd beeld van een plattelandsleven in Zwitserland. Camenisch heeft een Tsjechoviaans talent om met een paar zinnen een beeld neer te zetten.  
Nu.nl  

Een rauwe, ongepolijste kroniek van het plattelandsleven in de Alpen, die leest als het leven in de bergen zelf: weerbarstig, moeilijk toegankelijk, maar wonderschoon. Geweldige novellen.  
Dagblad Van Het Noorden  

Dit is een hele goede schrijver. ... Alle verhalen hebben dat magische. Camenisch roept een gemeenschap op in zijn eenzaamheid, zijn vrolijkheid op een hele mooie beklemmende manier. Voorbeeldig vertaald door Miek Zwamborn.  
VPRO Gids  

Details:

Auteur(s)Arno Camenisch
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023477884
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1143 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten