Shakespeare's rusteloze wereld-   eReader eBook

Neil Macgregor • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Shakespeare's rusteloze wereld is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vierhonderd jaar na Shakespeare's dood komt diens wereld en die van zijn tijdgenoten tot leven in een briljant en fascinerend boek. William Shakespeare leefde in een beslissende periode in de wereldgeschiedenis. Met de ontdekking van de Nieuwe Wereld had zich voor Europa opeens een heel andere, onmetelijke horizon aangediend. Nieuwe uitvindingen hadden lang gekoesterde zekerheden aan het wankelen gebracht. Voor de meeste mensen in Europa was het in alle opzichten een revolutionaire maar onzekere periode.
Met welke hoop en verwachting gingen de Londenaren aan het eind van de 16e eeuw naar de stukken van Shakespeare kijken? Waaraan dachten ze? Wat bezorgde hen vreugde? Wat boezemde hen angst in? Wat betekende het om te leven in een wereld die zo radicaal anders was geworden dan de wereld die hun ouders hadden gekend?
In Shakepeare's rusteloze wereld vertelt Neil MacGregor de fascinerende verhalen die schuilgaan achter twintig objecten uit Shakespeare's wereld - en die van zijn tijdgenoten en toeschouwers. De objecten variëren van kostbare schatten tot doodeenvoudige gebruiksvoorwerpen. Maar elk voorwerp stelt de auteur in staat om de
grote thema's van de eeuw van Shakespeare te belichten: de globalisering, de reformatie, de pest, de Islam, de wetenschap, de magie en vele andere.
MacGregor verweeft ook Shakespeare's eigen woorden en teksten in zijn verhalen om zo duidelijk te maken wat Shakepeare's ideeën waren over religie, identiteit, Engeland, de wereld en de menselijke natuur. Het resultaat is een even briljant als verrassend portret van William Shakespeare's gevaarlijke en dynamische wereld.

Dit boek in de pers

Een origineel en mooi vormgegeven portret van een ontegensprekelijk genie, zijn werk en de tijd waarin hij leefde.  
Gazet Van Antwerpen  

MacGregor grijpt alles aan om te tonen dat de tijd van Shakespeare gewelddadig en rusteloos was (een kinderloze koningin, Europese machtsstrijd, etc.).  
NRC  

Een openbaring…MacGregors selectie klokken, spiegels en zwaarden opent deuren naar de lang vervlogen wereld van de Londense theatergangers rond het jaar 1600. Zijn analyse van de voorwerpen resulteert in een reeks fascinerende inzichten in Shakespeare's tijdloze poezie.  
THE OBSERVER  

MacGregors prachtig geillustreerde boek schetst een levendig portret van de dramatische , gevaarlijke en energieke wereld van Shakespeare.  
KIRKUS REVIEW  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over maatschappijgeschiedenis
  • uitdagende non-fictieverhalen

Details:

Auteur(s)Neil Macgregor
UitgeverijHollands Diep
Vertaler(s)Pon Ruiter
ISBN9789048831180
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's228
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte34889 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten