Slaap zacht, Johnny Idaho-   eReader eBook

Auke Hulst • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Slaap zacht, Johnny Idaho is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Auke Hulst, die doorbrak met zijn boek `Kinderen van het Ruige Land , komt met een nieuwe roman: `Slaap zacht, Johnny Idaho . Een tiener met een missie, een terminale bankier en een wetenschapper gaan op zoek naar de sleutel tot het eeuwige leven. Zij komen samen op de Archipel, een zwaarbewaakte eilandstaat in de Stille Oceaan, en dompelen zich onder in deze nieuwe wereld. Wat drijft ze? En op welke manier zijn ze onherroepelijk met elkaar verbonden? `Slaap zacht, Johnny Idaho is een grootse roman waarin Auke Hulst hedendaagse thema s als economische apartheid en mind control koppelt aan menselijke gevoelens als liefde, wraak, angst voor de dood en de hunkering naar het eeuwige leven.

Dit boek in de pers

De wereld die Hulst tekent, is enerzijds pure sciencefiction natuurlijk, maar anderzijds zijn de parallellen met vandaag ook zo ontstellend groot dat zijn roman iedere onschuld verliest. Slaap zacht, Johnny Idaho is daardoor een pregnant en uiterst relevant boek geworden dat kleine symptomen van onze hedendaagse sluimerende ziekte uitvergroot tot regelrechte kwalen van een bepaald ideologisch denken. Het boek vertoont daardoor verwantschap met Dave Eggers’ De Cirkel (2013) en met zowat alle boeken van David Mitchell. Navelstaarderij zouden we het niet durven te noemen, maar toch zijn we opgelucht dat er in onze contreien ook schrijvers zijn die voorbij hun moederbinding geraken.  
Knack  

Hulst houdt echt en virtueel, rauw en fictief op sublieme wijze in balans.  
NRC  

Vooral de informatietechnologie moet het ontgelden in onheilsroman vol maatschappijkritiek  
De Volkskrant  

Scherp geslepen stijl (...) vol gewaagde metaforen en pakkende beschrijvingen. Dit is topschrijven.  
De Groene Amsterdammer  

Hulst taal is soepel en meeslepend, de psychologische rekening van zijn personages is messcherp, de schets van het leven op Archipel ijzersterk en griezelig geloofwaardig.  
Haarlems Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Sterke opbouw waardoor je heel nieuwsgierig wordt naar het verhaal. Knap geschreven!

De landkaarten aan de binnenkant van de omslag spreken meteen tot de verbeelding wanneer je ‘Slaap zacht Johnny Idaho’ van Auke Hulst openslaat. Vier eilanden: Midlevel, Downside, Executive en Upside. Zakelijke titels voor wat in eerste instantie een prachtige bestemming lijkt. Maar schijn bedriegt. De vier eilanden vormen samen de zwaarbewaakte eilandstaat De Archipel, ergens in de Stille Oceaan. Dit vormt het decor voor deze tweede roman van de Groningse schrijver, dat je vanaf de eerste bladzijdes grijpt door de sterke opbouw. Korte hoofdstukken, met als onderwerp steeds een van de drie hoofdpersonen, trekken je het verhaal in. Want wat hebben de Nederlandse zakenman Willem Gerson, de Amerikaanse tiener Johnny Idaho en de Japanse wetenschapper Hatsu Hamada met elkaar te maken? Hoe loopt hun verhaal af? En wat is De Archipel eigenlijk voor wereld? Je wordt nieuwsgierig gemaakt! Stukje bij beetje word je wijzer in deze knap geschreven en ronduit fijne roman. Als er een fanclub was van ‘Slaap zacht Johnny Idaho’, had ik me direct aangemeld.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de toekomst van de wereld
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Auke Hulst
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026329098
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2402 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten