Slingerbeweging-   eReader eBook

Gyorgy Konrad • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Slingerbeweging is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Slingerbeweging beschouwt György Konrád de invloed van de Hongaarse geschiedenis op de loop van zijn eigen leven; de Duitse bezetting van 1944, de opstand van 1956, toen Hongarije zich probeerde te ontworstelen aan de Russische overheersing en de politieke omwenteling van 1989. In boeiende passages analyseert hij zijn herinneringen, waarbij hij eveneens luchtiger onderwerpen aanroert, zoals de vele reizen die hij maakte, het dagelijks leven in Boedapest en zijn liefde voor de literatuur.

Met Slingerbeweging keert Konrád terug naar de jaren van onderdrukking en vrijheid. Het is een meditatief en filosofisch boek van een groot schrijver en van een man die met enige zelfspot de balans van zijn leven opmaakt.

Dit boek in de pers

Dit is een boek om in rond te zwerven. Op de kronkelige paden vind je altijd opnieuw parallel, vergelijkingspunt, tegenspraak. Als geen ander verstaat György Konrád de kunst om op een rustige manier je gewetensrust te verstoren.  
De Standaard  

Indrukwekkend. (...) Het meeste van wat Konrád al associërend uit zijn geheugen opdiept was al bekend uit zijn fictie, maar deze literaire non-fictie emotioneert eigenlijk nog meer  
NRC  

Konráds toon is altijd minzaam en melancholiek  
Het Parool  

Wie houdt van de puntige stukjes die Arnon Grunberg voor De Volkskrant schrijft, zal ongetwijfeld genieten van de omzwerfkunst van György Konrád. (...) Elke alinea levert een vraagstuk op, iets om op te kauwen. Konrád schrijft dit boek om over de dood heen te springen.  
Het Financieele Dagblad  

Details:

Auteur(s)Gyorgy Konrad
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023465768
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte711 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten