American Sniper-   eReader eBook

Chris Kyle, Jim Defelice, Scott McEwen • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

American Sniper is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het sensationele verhaal van de dodelijkste sluipschutter van Amerika

Navy SEAL Chris Kyle heeft tijdens zijn carrière van 1999 tot 2009 honderdvijftig officiële kills op zijn naam staan en is daarmee de dodelijkste sluipschutter van de vs. In Sniper vertelt hij hoe hij als rodeorijdende plattelandsjongen wordt opgemerkt door een officier van de seals.
Door zijn geniale schietvaardigheid mag hij trainen met de beste soldaten van Amerika. Sniper leest als een razendsnelle thriller over Kyles genadeloze opleiding tot sluipschutter, de gruwelijkheden waar hij mee wordt geconfronteerd, het plannen en uitvoeren van complexe missies en de moed, de verbroedering maar ook de jaloezie binnen de gelederen.
American Sniper werd verfilmd, met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrollen voor Bradley Cooper en Sienna Miller.

De pers over American Sniper
'Een klassieke Amerikaanse held.' Twan Huys in DWDD
‘Een adembenemend en ontroerend verhaal.’ The Washington Times
‘Chris Kyle vertelt zijn verhaal met dezelfde moed en wilskracht als hij ook in zijn privéleven en op het slagveld liet zien.’  Clint Eastwood
‘Het boek gaat niet alleen over moed en het uitvoeren van gevaarlijke opdrachten, maar beschrijft ook wat het met een soldaat doet om zijn medemens te doden.’ NBD | Biblion

Dit boek in de pers

Het boek gaat niet alleen over moed en het uitvoeren van gevaarlijke opdrachten, maar beschrijft ook wat het met een soldaat doet om zijn medemens te doden.  
NBD | BIBLION  

Een adembenemend en ontroerend verhaal  
THE WASHINGTON TIMES  

Chris Kyle vertelt zijn verhaal met dezelfde moed en wilskracht als hij ook in zijn privéleven en op het slagveld liet zien.  
CLINT EASTWOOD  

Een klassieke Amerikaanse held  
TWAN HUYS  


Reviews & recensies

Het echte verhaal van dodelijkste sluipschutter van het Amerikaanse leger.

Geen verzonnen verhaal, maar het echte verhaal van een van de meest 'succesvolle' snipers van het Amerikaanse leger. Het blijft een moeilijke kwestie. Kyle's opdrachten bestonden in het van op een afstand mensen uitschakelen. Hij doet dit niet op eigen initiatief. Hij voert uit in opdracht van een militaire overheid, die voor hem de beslissingen neemt. Hij voert orders uit. Er gaat er een vreemde fascinatie uit van een man die er in slaagt om een vijand uit te schakelen van op twee kilometer afstand. Maar toch blijft er een moreel dilemma. Enerzijds doet Kyle wat hij moet: hij is een element in een conflict dat met wapens en geweld wordt beslecht. Anderzijds: hoe kan je iemand succesvol noemen, op basis van het aantal mensen dat hij gedood heeft? Dit boek leest als een spannende thriller. Je krijgt bewondering voor de precisie, de discipline en zelfs het vakmanschap waarmee Kyle zijn opdrachten uitvoert. En tegelijk wringt het. Waarom slagen we er niet in om conflicften op een andere manier te beslechten? Hij zei zelf het doden van vijanden te kunnen plaatsen , maar wakker te liggen van het feit dat hij zijn medestrijders niet altijd kon redden. Het feit dat Kyle uiteindelijk zelf door een doorgedraaide Amerikaanse oorlogsveteraan werd vermoord stelt het dilemma nog extra op scherp.

Bekijk alle reviews van Marike 


Details:

Auteur(s)Chris Kyle, Jim Defelice, Scott McEwen
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Gerrit Jan van den Berg
ISBN9789460237782
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte729 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten