Solo-   eReader eBook

Nathalie Blanc Le • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Solo is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nooit in de geschiedenis van onze soort woonden zoveel mensen alleen. Zowel in Vlaanderen als in Nederland bestaat een op de drie huishoudens uit één persoon, en demografen verwachten dat dit aandeel nog zal stijgen. Die toename is deels te verklaren door het stijgende aantal relatiebreuken en onze hoge levensverwachting, maar alleen wonen is ook steeds vaker een bewuste keuze. Meer mensen dan ooit tevoren hebben er de middelen voor en de levensstijl sluit aan bij waarden die we vandaag hoog in het vaandel hebben staan. Vrijheid, privacy, zelfontplooiing. Een echte sociale revolutie dus, maar veel horen we er niet over. In Solo brengt Nathalie Le Blanc als eerste de zeer diverse groep alleenwoners in kaart: jongeren en ouderen, mannen en vrouwen, singles en alleenwoners met een relatie. Ze zoekt uit waarom ze met zoveel zijn en wat ze gemeen hebben. Want wie alleen woont, moet z'n leven net iets anders inrichten en krijgt vaak te maken met hardnekkige vooroordelen en onbegrip. Le Blanc achterhaalt ook wat het psychologisch met een mens doet om korte of lange tijd alleen te wonen en peilt naar hoe we als maatschappij met dit relatief nieuwe fenomeen omgaan.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Steeds meer mensen wonen alleen. Noodgedwongen of bewuste keuze.

De reacties op het boek vormen het levende bewijs dat een leven als alleenstaande echt wel een maatschappelijke trend vormt. Daar waar in het verleden de maatschappelijke organisatie geënt was op het gezin, leven vandaag steeds meer mensen alleen. Dat heeft grote gevolgen. Niet alleen voor de persoon in kwestie, maar ook voor de omgeving en de samenleving. Dit boek is in die zin een echte eyeopener. In de toekomst zal onze manier van leven en werken in toenemende mate bepaald worden door deze trend. Inzicht en kennis zijn nodig. Dit is een belangrijk, en uiterst interessant boek.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over sociologie
  • non-fictie om bij te ontspannen

Details:

Auteur(s)Nathalie Blanc Le
UitgeverijDe Bezige Bij Antwerpen
ISBN9789460423024
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's247
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1344 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten