Speel voor mij het lied van de dood-   eReader eBook

Esi Edugyan • eBook

€ 16,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Parijs, 1940. De nazi’s arresteren een jonge jazzmuzikant, Hieronymus Falk. Hij is de zoon van een Duitse moeder en een (afwezige) Afrikaanse vader, opgegroeid in Duitsland, maar heeft geen recht op identiteitspapieren in de jaren dertig omdat hij een Mischling is, een halfbloed.
De musici in zijn band, voornamelijk zwarte, Amerikaanse muzikanten, waren juist het racisme van hun eigen land ontvlucht om vervolgens te ontdekken dat hun adoptief-stad, Berlijn, zich in die periode tegen hen keert.
Met de vlucht naar Frankrijk verliest de band een paar leden en desintegreert in Parijs nog verder. Verteller Sid Griffiths, de bassist van de band, is jaloers op Hieronymus zijn enorme talent, en gecombineerd met jaloerse gevoelens over een vrouw, bereiken ze een punt van destructief wantrouwen.

Een buitengewoon boeiende roman over muziek, vriendschap, herinnering en verhalen vertellen.

‘Een ongelofelijk sfeervolle proloog geeft een vliegende start aan een aangrijpend verhaal over waarheid en bedrog. (…) Een briljante roman met veel vaart.’ – The Times

Dit boek in de pers

Een ongelofelijk sfeervolle proloog geeft een vliegende start aan een aangrijpend verhaal over waarheid en bedrog. (...) Een briljante roman met veel vaart.  
The Times  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over racisme
  • romans over muziek

Details:

Auteur(s)Esi Edugyan
UitgeverijSignatuur
Vertaler(s)Catalien van Paassen
ISBN9789044967418
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's251
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte8812 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten