Spion onder vrienden-   eReader eBook

Ben Macintyre • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Met een nawoord van John le Carré Kim Philby, een van de grootste dubbelspionnen aller tijden: een briljante en charmante man, die tijdens de Koude Oorlog de Britse antispionage tegen de Sovjet-Unie leidde. Ondertussen werkte hij echter heimelijk voor de Russische geheime dienst. Niemand vermoedde Philbys dubbelrol, zelfs zijn beste vriend en medeofficier Nicholas Elliott niet. De onopzettelijke onthullingen van Elliott, en ook die van het hoofd van de cia, hielpen Philby twee decennia lang bij het doen mislukken van vrijwel alle Anglo-Amerikaanse spionageacties. Zijn spy fever ontstond in Nederland, tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar een geniale spionagestreek de directe aanleiding werd voor Hitler om Nederland binnen te vallen. Een spion onder vrienden is Macintyres beste boek tot nu toe: buitengewoon spannend en gebaseerd op nooit eerder openbaar gemaakte documenten van de Britse inlichtingendienst. Een mijlpaal in de geschiedschrijving van de Koude Oorlog, onmisbaar voor liefhebbers van geschiedenis en spionageromans. Ben Macintyre is een Brits historicus, auteur en journalist. Hij publiceert onder meer in The Times en hij maakte documentaires over oorlogsspionage voor de bbc. `Leest als een spionageroman van John le Carré. de Volkskrant ***** `Macintyre schrijft met de ijver en het inzicht van een journalist en de verve van een geboren verhalenverteller. Dit is even goed als John le Carré op zijn best. The Guardian `Buitengewoon boek, zeer opwindend. The Times `Meeslepend verhaal over een tergend en uiteindelijk tragisch onderwerp. Het begint als een studie over vriendschap, maar eindigt als een aanklacht. The Spectator `Niemand kan met zo veel gevoel, autoriteit en opmerkzaamheid over verraad en bedrog schrijven als Macintyre. () Qua snelheid en spanning te vergelijken met een rit in een op hol geslagen trein, behalve dat Macintyre exact weet waar hij naartoe gaat en de volledige controle heeft over zijn materiaal. The Daily Mail `Een briljante verzoening tussen geschiedenis en entertainment. Het is niet alleen een treurzang, het is een onvergetelijk requiem. The Observer `Onweerstaanbaar leesbaar boek. Sunday Times `Macintyres meest ambitieuze vertelling tot nu toe. Daily Telegraph

Dit boek in de pers

Buitengewoon boek, zeer opwindend.  
The Times  

Leest als een spionageroman van John le Carré.  
De Volkskrant  

Macintyre schrijft met de ijver en het inzicht van een journalist en de verve van een geboren verhalenverteller. Dit is even goed als John le Carré op zijn best.  
The Guardian  

Onweerstaanbaar leesbaar boek.  
The Sunday Times  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over de Koude Oorlog
  • serieuze verhalen over wereldse zaken

Details:

Auteur(s)Ben Macintyre
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035142459
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's368
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte686 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten